Verkeersactie in samenwerking met VLABEL

Op dinsdag 19 maart 2024 hielden wij in samenwerking met de diensten van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) een controleactie. De controle vond plaats op de Alden Biesensingel in Bilzen en  de Tongersesteenweg in Riemst.

Er werden 3 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor o.a. de niet-inschrijving van een voertuig, het negeren van het bord C33 (omkeren op de Industrielaan) en het negeren van het tonnageverbod. Liefst 6 voertuigen voldeden niet aan de technische vereisten en 3 bestuurders reden rond met een verlopen keuringsbewijs. Ook werden 2 bestuurders beboet omdat ze een beschadigd rijbewijs overhandigden en bij 2 voertuigen was de kentekenplaat niet voldoende zichtbaar.


Verder werden 2 GAS-PV’s opgesteld voor parkeerinbreuken en 2 processen-verbaal voor sluikwerk en inbreuken op de tuningwetgeving.
Twee bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van cocaïne en maar liefst 6 bestuurders maakten zich schuldig aan GSM-gebruik achter het stuur. De 8 bestuurders mochten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

De diensten van VLABEL noteerden ondertussen 10 inbreuken op het niet-betalen van de verkeersbelasting. Zij inden voor een totaalbedrag van €1.877,08 aan achterstallige belastingen. Eén voertuig waarvan de bestuurder de achterstallige verkeersbelasting niet ter plaatse kon betalen, werd getakeld. Een vrachtwagenchauffeur mocht meteen €1.000,00 betalen wegens een vervallen keuring. Verder werden nog 4 boetes uitgeschreven voor vervallen keuring en een trekker met uitgeschakelde bypass.


Alle 29 afgenomen alcoholtesten resulteerden negatief.
 

Labels