Veel voorbeeldige bestuurders tijdens sLim-verkeersactie

Afgelopen weekend deden we mee aan de provinciale “sLim”-actie. We controleerden op de Maastrichtersteenweg in RIEMST, de Maastrichterstraat in BILZEN en op de Bilzersteenweg in HOESELT.

In totaal werden er 464 bestuurders aan een gerichte controle onderworpen. Het merendeel bleek voorbeeldig en nuchter achter het stuur te zitten, maar ondanks dat de actie op voorhand bekend was, bleek zo’n 3% van de gecontroleerden toch onder invloed te rijden.

sLim actie oktober 2023

12 bestuurders bleken te diep in het glas gekeken te hebben, 2 bestuurders reden onder invloed van cannabis.

Tijdens de actie werden 6 rijbewijzen ingetrokken voor de duur van 15 dagen. De overige overtreders zagen hun rijbewijs ingehouden voor de duur van 3 of 6 uur, al naargelang het percentage alcohol in hun bloed.

Twee beginnende bestuurders die onaangepast rijgedrag vertoonden in het centrum van Bilzen werden geverbaliseerd. De twee bleken nog maar pas in het bezit van een rijbewijs en veroorzaakten met hun agressieve rijstijl een onveilige verkeerssituatie in de zone max. 30 km/uur.

Er werden 7 waarschuwingen uitgeschreven voor allerhande technische gebreken aan het voertuig en één wagen die niet geldig verzekerd was, werd ter plaatse getakeld.

Drie bestuurders bleken in het bezit van cannabis en hasj. De drugs werden in beslag genomen.

Verder kon één bestuurder die geseind stond voor verhoor gearresteerd worden.

Tot slot kregen verschillende fietsers een OI of een jongeren-PV voor fietsen zonder correcte verlichting, of voor het vervoeren van passagiers.

Labels