Veel gsm-gebruik maar geen bestuurders onder invloed bij verkeerscontrole samen met VLABEL

Gisteren voerden we een verkeerscontrole uit in samenwerking met de diensten van VLABEL (inning van achterstallige verkeersbelasting). 

De controles gebeurden op de N700 in Bilzen, en op de Tongersesteenweg in Hoeselt. 

vlabel controle

Twee bestuurders kregen een fikse boete van 1000€ voor het volledig ontbreken van ladingzekering.

De ene vervoerde 26 paletten met drank losweg in een huifoplegger, de ander had 18 paletten vol bakstenen los op de laadvloer van een kraanwagen staan, waarbij de bakstenen tot boven de zijwanden van het voertuig gestapeld waren. 

Verschillende motorrijders die geen beschermende kledij of schoenen droegen, werden aan de kant gezet en gewezen op de mogelijke gevolgen van het niet dragen van voorgeschreven kledij en schoeisel mochten ze onverhoopt in een ongeval betrokken geraken. Elk van hen ging naar huis met een boete van 58 euro en hopelijk het goede voornemen in de toekomst wél beschermende kledij te dragen op de motorfiets. 

Maar liefst 11 bestuurders mochten elk 174 euro ophoesten nadat ze betrapt werden op het niet-handsfree gebruik van een gsm achter het stuur. 

Verder werd er geverbaliseerd op het niet dragen van de veiligheidsgordel, het negeren van een tonnagebeperking, en op allerhande technische defecten. 

Verscheidene bestuurders die niet in orde waren met hun rijbewijs of met de keuring of inschrijving van hun wagen, kregen een waarschuwing zich zo snel mogelijk in regel te stellen. 

Geen van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Alle afgenomen adem- en speekseltesten waren negatief. 

In totaal werd er voor een bedrag van bijna 6000 euro aan verkeersboetes uitgeschreven. 

 Ondertussen hielden de diensten van VLABEL 15 bestuurders staande die ter plekke hun achterstallige verkeersbelasting dienden te betalen, dit voor een totaalbedrag van meer dan 7000 euro. 

Ook konden ze 3 keer vaststellen dat een bestuurders een handelaarskenteken gebruikte dat niet aangegeven was. 

Labels