Resultaten weekendcontrole "rijden onder invloed"

Afgelopen zaterdagavond en -nacht controleerde de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst samen met enkele aspiranten van de Limburgse politieschool PLOT op het rijden onder Invloed.

De dispositieven stonden opgesteld op de Hasseltsestraat en de Alden Biesensingel in BILZEN en de Bilzersteenweg in HOESELT.

verkeerscontroles

426 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen. 11 bestuurders bleken onder invloed te rijden: 9 omwille van alcohol, 2 omwille van druggebruik.

Op de Hasselsestraat in BILZEN mochten 2 bestuurders hun rijbewijs inleveren voor de duur van 15 dagen. Eén bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen, en de ander legde een positieve ademtest af.

Een derde bestuurder die onder invloed reed maar “alarm” blies, kreeg een stuurverbod van 3 uur opgelegd.

Nog op deze locatie werd de wagen van een leerling-bestuurder die inbreuken pleegde binnen de voorschriften van zijn voorlopig rijbewijs, getakeld op beslissing van het parket.

Ook werd er een opgedreven bromfiets getakeld die dubbel zo snel ging als toegelaten.

Op de Alden Biesensingel in BILZEN zagen 2 bestuurders die te diep in het glas gekeken hadden hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Een derde bestuurder die een positieve ademtest aflegde, kreeg een stuurverbod van 3 uren.

Op de laatste locatie, de Bilzersteenweg in HOESELT, werden 3 bestuurders aan de kant gezet die teveel gedronken hadden. Twee hiervan kregen een stuurverbod van 6 uren, de derde eentje van 3 uren.

Van een bestuurder die onder invloed bleek te rijden van cannabis, werd het rijbewijs 15 dagen ingetrokken.

Verder had de politie extra aandacht voor de lokale thema-actie: “afleiding achter het stuur”.  

Er werden tijdens de controles geen inbreuken vastgesteld op het gebruik van een gsm in de wagen.

Tot slot werd er geverbaliseerd op correct gebruik van veiligheidsgordel en kinderzitje, technische eisen, foutparkeren, en werden er waarschuwingen uitgeschreven voor onleesbare kentekenplaten en beschadigde rijbewijzen.

Labels