Ook aandacht voor verlichting tijdens sLIM-actie

Afgelopen zaterdag controleerde de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst op het rijden onder invloed tijdens een provinciale sLim-actie.

Tijdens deze actie besteedden we extra aandacht aan onze huidige lokale thema-actie, nl. verlichting en andere technische eisen.


Onze controleposten stonden opgesteld op de Maastrichtersteenweg in Riemst, op de Nederstraat in Hoeselt en in Bilzen op de St. Lodewijkstraat en op Eikaert.

autoverlichting

In totaal werden zo’n 150 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en/of drugs.

Het overgrote merendeel zat voorbeeldig en nuchter achter het stuur. Bij de statische controles zag slechts 1 bestuurder zijn rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken wegens een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed.

Van de 11 bestuurders die in aanmerking kwamen voor een speekseltest, bleken er 2 ook effectief onder invloed van drugs te rijden. Eén bestuurder had cocaïne gebruikt, de ander cannabis. Beiden zagen hun rijbewijs ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Op de St. Lodewijkstraat trachtte een bestuurder de controle te omzeilen. Hij nam de vlucht maar kon na een korte achtervolging toch staande gehouden worden. Hij bleek niet zonder reden aan een controle te willen ontkomen: hij was onder invloed van alcohol én drugs (cocaïne en speed) en hij was geen drager van een rijbewijs. De man was zijn rijbewijs tijdelijk kwijt nadat de politie van Beringen hem een maand geleden op gelijkaardige feiten betrapte. Gezien er nu geen rijbewijs was om in te trekken, werd zijn voertuig op beslissing van het Parket getakeld.

Er werden tijdens de controles ook heel wat waarschuwingen gegeven voor defecte of ontbrekende verlichting, en er werden boetes uitgeschreven voor foutparkeren en inbreuken op gordeldracht.  

Labels