Na onthaal op afspraak nu ook videochat mogelijk om aangifte te doen

We breiden de mogelijkheden om met ons in contact te komen uit: voortaan kan je ook met ons videochatten!

Wil je bijvoorbeeld aangifte doen van vandalisme of diefstal uit je voertuig, dan hoef je daarvoor vanaf 03/04 niet meer naar het politiekantoor te komen.

video-onthaal

Video-onthaal

Het principe blijft hetzelfde: de burger die een aangifte wil doen, kan een afspraak via de website maken om op een afgesproken tijdstip live en visueel in verbinding te treden met de politie vanuit zijn/haar woning of zelfs vanuit zijn/haar werkplek.

Een verplaatsing naar het politiekantoor is dan niet meer nodig, wat mooi meegenomen is voor mensen die minder mobiel zijn of die om een andere reden liever van de verplaatsing afzien.

Over dit project werd al nagedacht van bij de start van de coronapandemie en recent kwam het in een stroomversnelling.

Ook het Parket Limburg staat achter deze evolutie, omdat het de interactie met de burger versterkt en hopelijk ook de aangiftebereidheid verhoogt.

In juni 2020 startten we al met de zogenaamde "aangifte op afspraak".

Dit zorgde al snel voor een betere planning, minder wachtrijen en een betere voorbereiding van de dossiers.

De burger moet zich hierbij wel nog steeds in één van de onthaalpunten in Bilzen, Hoeselt of Riemst aanbieden op de dag en het tijdstip van de afspraak.

Met de optie video-onthaal breidt de dienstverlening naar de burger toe nog verder uit: de afspraak kan sneller ingepland worden en een verplaatsing naar het politiekantoor is niet langer noodzakelijk.

De onthaalpunten in de 3 gemeenten blijven vanzelfsprekend open en er kan ook nog steeds gekozen worden voor een "klassieke" afspraak om aangifte te doen.

 

Digitale weg

We gaan verder op de ingeslagen weg van het digitaliseren, om op termijn nog meer personeel en tijd vrij te maken voor aanwezigheid in het straatbeeld.

In een snel veranderende maatschappij vinden we het belangrijk om mee te evolueren en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen.

Iedereen kan een afspraak inplannen via de website en krijgt hierbij de keuze tussen een bezoek in een onthaalpunt (Bilzen, Hoeselt of Riemst) of video-onthaal.

Om te videochatten maak je op de dag en het tijdstip van de geplande afspraak eenvoudig verbinding via een bericht dat je op voorhand ontvangt en waar ook alle instructies instaan met betrekking tot eventuele nuttige documenten of gegevens die je bij de hand moet houden.

 

Dringende aangiftes

Voor dringende aangiftes of meldingen adviseren we het nummer 112 te bellen of de 112-app te gebruiken.

Labels