Drugs aangetroffen tijdens weekendcontroles op rijden onder invloed

Afgelopen zaterdagnacht controleerde de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst op het rijden onder invloed. De meeste bestuurders hadden een BOB aangeduid of namen zelf hun verantwoordelijkheid. Enkelen reden toch onder invloed van drank of drugs. In een Nederlands voertuig werden drugs en een verboden wapen aangetroffen. 

controle

De statische controleposten stonden opgesteld op de Maastrichtersteenweg in Vroenhoven, op Eikaart in Bilzen en op de Bilzersteenweg in Hoeselt.

In totaal werden er 240 bestuurders aan een gerichte controle onderworpen. Een groot aantal bestuurders bleek voorbeeldig en nuchter achter het stuur te zitten. Helaas bleken er toch 13 bestuurders onder invloed van drank en/of drugs te rijden.

8 bestuurders hadden een glas teveel op. Hun rijbewijzen werden 3 of 6  uur ingehouden al naargelang het alcoholpercentage in hun bloed, en 3 van hen zagen hun rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken.

De overige 5 die onder invloed reden, deden dat na het gebruik van drugs: 3 x cannabis, 1 x cocaïne en 1 x speed.



Twee inzittenden van een Nederlands voertuig werden aangetroffen in het bezit van verdovende middelen. In het voertuig lag ook een verboden wapen. Beide Nederlanders werden gearresteerd, het wapen en de drugs werden in beslag genomen. Na afloop van het onderzoek legde het parket het duo een onmiddellijke minnelijke schikking op voor drugs- en verboden wapenbezit.

Verder ontvingen 6 bestuurders een waarschuwing voor technische gebreken aan hun wagen of voor ontbrekende boorddocumenten. Eén bestuurder zag zijn auto getakeld worden omdat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen.

Tot slot werden 16 bestuurders geverbaliseerd die hun wagen foutief geparkeerd hadden.  

 

Labels