Dronken bestuurders

Het afgelopen weekend kon een interventieploeg van politie Bilzen-Hoeselt-Riemst weer enkele bestuurders die te diep in het glas gekeken hadden uit het verkeer halen.

combi

In de nacht van zaterdag op zondag werd in het centrum van Bilzen een bestuurder opgemerkt die door de straten zwalpte.

Toen de man zijn wagen parkeerde, wilde de politie hem aan een ademtest onderwerpen, maar dat weigerde hij.

De weigering leverde hem prompt een intrekking van zijn rijbewijs voor de duur van 15 dagen op.

De man kreeg ook nog een proces-verbaal voor verscheidene verkeersinbreuken, en een waarschuwing voor zijn verouderd rijbewijs.

Gezien de bestuurder en zijn passagier openbaar dronken waren, mochten zij een tijdje ontnuchteren in een politiecel alvorens ze weer huiswaarts mochten keren.

Zondagavond werd een geparkeerd voertuig aangereden op de Echellaan in Bilzen. De bestuurder die de aanrijding veroorzaakte bleek onder invloed van alcohol.

Toen de man, een 60-jarige Bilzenaar, een ademtest diende af te leggen, trachtte hij nog snel het resultaat daarvan te beïnvloeden door op meerdere kauwgoms te knabbelen. 

De man bleek bijna 1.5 promille in het bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 6 uren ingehouden.

Een opgelegde speekseltest in het kader van het ongeval, tekende negatief.

In de nacht van zondag op maandag kon de politieploeg een niet-toegelaten vervoermiddel opmerken in de Belisiatunnel in Bilzen.

De bestuurder van het voertuig dat ingeschreven staat als een bromfiets klasse A gaf aan via deze weg te rijden, om zo sneller thuis te zijn.

De man, een 27-jarige inwoner van Kortessem, bleek meer dan 1 promille alcohol in het bloed te hebben.

De politie hield de sleutel van zijn voertuig 3 uren in zodat de man kon ontnuchteren alvorens zich terug in het verkeer te begeven.

Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het negeren van een verbodsbord.

Labels