Bijna 12.000 € aan boetes bij verkeerscontrole op zwaar vervoer

Bij een verkeerscontrole in samenwerking met de diensten van GOCA werden gisteren 11 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Geen enkele hiervan bleek met alles in orde.

vrachtwagen

Tijdens de controle werd er voor 11.814 € aan boetes uitgeschreven, waarvan het grootste deel ter plekke betaald werd.  



Een Roemeense vrachtwagenchauffeur bleek rond te rijden ondanks dat zijn voertuig bij de laatste keuring verboden werd tot het verkeer. De remmen en lichten bleken niet voldoende te werken, en er was speling op de koppeling tussen trekker en oplegger.  

De bestuurder diende zijn boete van zo’n 4000 € meteen te betalen.   



Van een andere vrachtwagen bleken eveneens de remmen niet correct te werken, en een parkeerrem ontbrak volledig. Ook de banden en de bumper van deze combinatie waren in slechte staat. Het leverde de chauffeur een boete op van 2400 €. 



Er werd een onmiddellijke inning opgesteld voor het ontbreken van een ladingzekering. De drie graafmachines die op de trekker stonden, waren totaal niet gezekerd. De machines werden ter plekke afgeladen en de boete van 1000 € werd onmiddellijk betaald.  



Voorts werd er nog geverbaliseerd op ontoereikende ladingzekering, heel wat inbreuken op technische eisen, en het ontbreken van een vervoersvergunning.  



Gelukkig bleken alle gecontroleerde chauffeurs nuchter achter het stuur te zitten. Alle alcohol- en drugstesten waren negatief. 

Labels