Bestuurders onder invloed van drank en drugs tijdens verkeerscontroles 'ZomerBOB'

Afgelopen nacht betrapte de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst opnieuw enkele chauffeurs die onder invloed een voertuig bestuurden.

De controles kaderden binnen de verkeersveiligheidscampagne “ZomerBOB”. 

verkeerscontrole BOB

Sinds de start van de campagne op 28 juni werden reeds 37 bestuurders die onder invloed van drank en of drugs reden uit het verkeer gehaald.

Hiervan bleken maar liefst 25 bestuurders drugs gebruikt te hebben. De 12 anderen hadden te diep in het glas gekeken. 

De “ZomerBOB”-controles lopen nog tot 28 augustus.

 

In Hoeselt legde een 60-jarige bestuurder uit Geleen (NL) een positieve speekseltest af. De man die aan een ophaalronde bezig was, zag zijn Nederlands rijbewijs met onmiddellijke ingang voor 15 dagen ingetrokken worden.

De werkgever van de man stuurde een vervangende koerier om het traject voort te zetten.  

Even na middernacht werd op de Solveldstraat in Bilzen een bestuurder betrapt die “alarm” blies. Hij bleek 0.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Hij kreeg een boete van 179€ en diende zijn rijbewijs 3 uur af te geven.

Een tijdje later werd op de Maastrichterstraat in Bilzen een voertuig aan de kant gezet vanwege een defect stoplicht. De 62-jarige bestuurder uit Diepenbeek bleek onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. 

Een verdere controle van het voertuig en de twee inzittenden, leverde een hoeveelheid drugs (cocaïne en de partydrug “poppers”) op. Tevens werd een baseballknuppel in beslag genomen. De eigenaar betaalde hiervoor ter plekke een onmiddellijke minnelijke schikking van 200€.

De bestuurder zag zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Er werden in totaal 6 processen-verbaal opgesteld lastens het duo, o.a. voor illegaal wapenbezit, drugsbezit, en rijden onder invloed.

 

Labels