9 van de 422 gecontroleerde bestuurders reed onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag voerde een verkeersploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst controle uit op het rijden onder invloed, in het kader van de WinterBOB-actie.

De ploeg verplaatste het verkeersdispositief telkens na een halfuurtje zodat er op heel wat locaties binnen Bilzen, Hoeselt, en Riemst gericht aan “doe-zicht” gedaan kon worden.


In totaal werden 422 bestuurders aan een controle onderworpen werden.

winterbobcontrole

Van de 422 gecontroleerde bestuurders bleken er 9 onder invloed van drank of drugs achter het stuur te zitten.

5 bestuurders dienden hun rijbewijs 3 uur in te leveren, 1 bestuurster speelde haar 6 uur kwijt en 2 anderen die nog dieper in het glas gekeken hadden, zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor de duur van 15 dagen.

1 persoon bleek te rijden onder invloed van cocaïne. Gezien deze bestuurder geen geldig rijbewijs kon voorleggen, werd het voertuig ter plaatse in beslag genomen.

Een ander, die weliswaar nuchter achter het stuur zat, bleek eveneens geen rijbewijs te kunnen tonen. Sterker nog, hij had er nooit eentje behaald. Ook zijn voertuig werd meteen getakeld.

Verder verbaliseerde de politie op foutparkeren en het niet-dragen van de veiligheidsgordel.

Ook ontvingen een aantal bestuurders een waarschuwing voor inbreuken op technische eisen. Zij zullen zich in regel moeten stellen en later bij de politie moeten aanbieden ter controle.

Alle bromfietsen die tijdens de controleactie op snelheid gecontroleerd werden, bleken in orde.  

Labels