24-jarige drugsrunner gearresteerd en aangehouden

Zondagavond 19.03.2023 controleerde een interventieploeg een voertuig met Nederlands kentekenplaat dat voor de rode lichten stond te wachten ter hoogte van het kruispunt van de Maastrichterstraat met de Mopertingenstraat in Bilzen. De bestuurder leek bijzonder veel aandacht te hebben voor de politie toen deze hem voorbijreed.

Drugsrunner gevat en aangehouden

De collega's beslisten hierop om de bestuurder aan een controle te onderwerpen en maakten rechtsomkeer.

De Nederlandse bestuurder vervolgde zijn weg waarna de politie hem met blauwe zwaailichten trachtte te naderen. Ter hoogte van de Eigenstraat merkte de politie op dat de 24-jarige Nederlander een plastieken zak uit het voertuig gooide. De politie kon hem uiteindelijk onderscheppen op de Maastrichterstraat in Bilzen. De inhoud van de plastieken zak betrof 121 gr. cannabis. Tijdens de doorzoeking van het voertuig werd ook nog één joint aangetroffen.

De jongeman werd gearresteerd en overgebracht naar het hoofdcommissariaat in Bilzen. Ook de fouillering van betrokkene resulteerde positief. In zijn jaszak trof de politie nog een gripzakje cannabis aan. Hij legde eveneens een positieve speekseltest af. Zowel de verdovende middelen als zijn gsm werden in beslag genomen.

De jonge Nederlander bleek geen onbekende voor de politie. Hij werd door de politie verhoord en gisteren bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Deze besliste de man aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis.

 

Labels