Welkom op de website van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst. Het loont zeker de moeite om hierop eens een kijkje te nemen want deze wordt regelmatig aangepast.Wil je op de hoogte blijven van de wijzigingen van deze homepagina? Stuur dan een mailtje naar politie@pzbhr.be en wij sturen je een webnieuwsbrief wanneer er wijzigingen zijn aan de homepagina.

Enige tijd geleden doken er berichten op over de geldigheid van rijbewijzen die werden uitgereikt vóór 1 januari 1989. Om alle twijfel de wereld uit te helpen: mits enkele voorwaarden blijven deze zogeheten ‘Belgische’ rijbewijzen net zoals het latere Europese model wel degelijk geldig tot 2033.

Om problemen te vermijden bij een politiecontrole, zeker in het buitenland, spreekt het voor zich dat beschadigde of onleesbare rijbewijzen best zo snel mogelijk worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Lees meer →

banner nl


Uit een onderzoek van het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid) blijkt dat minder dan 1% van de Belgen op de hoogte is van de strengere maatregelen voor recidivisten. Omdat meer verkeersveiligheid en minder verkeersslachtoffers enkele van zijn belangrijkste doelstellingen zijn, wil de FOD Mobiliteit en Vervoer eraan herinneren dat in het verkeer 1+1=3.

Lees meer →

Wenst u werken uit te voeren en dient u hierbij een gedeelte van de openbare weg te gebruiken, dan is het nodig hiervoor (tijdig) een vergunning aan te vragen.

Onder openbare weg dient verstaan te worden : rijbaan, fietspad, trottoir, bermen, openbare parking, ... Dus alles wat niet prive is.

Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Spelregels bij inbraakalarmen.

Politiediensten moeten doelgericht kunnen reageren op elke noodoproep. Daarom is het gebruik van alarmsystemen tegen inbraak wettelijk geregeld. Zo wordt de politie niet bestookt met “loze alarmen” en kan ze zich concentreren op echte noodgevallen waarbij personen of goederen bedreigd worden. Deze wettelijke maatregelen komen dus ook uw veiligheid ten goede en zorgen voor een betere dienstverlening.

Hoe registreert u uw alarmsysteem ?

Lees meer →

Volgens een enquete weet slechts één bestuurder op vier hoe correct te ritsen en met allerlei wegenwerken in onze politiezone is dit zeker een must om te weten.

Meer informatie en visuele voorstellingen omtrent de correcte manieren kan je alvast hier terugvinden.

Vorige12Volgende