Welkom op de website van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst. Het loont zeker de moeite om hierop eens een kijkje te nemen want deze wordt regelmatig aangepast.Wil je op de hoogte blijven van de wijzigingen van deze homepagina? Stuur dan een mailtje naar politie@pzbhr.be en wij sturen je een webnieuwsbrief wanneer er wijzigingen zijn aan de homepagina.

Huisdieren spelen een belangrijke rol in onze maatschappij. Voor ouderen mensen is een hond hun steun en toeverlaat geworden. Voor jonge gezinnen betekent een hond een meerwaarde bij de opvoeding van kinderen. Daarnaast geven honden een veiligheidsgevoel.

Uit onderzoek is gebleken dat België per honderd inwoners 10,4 honden telt. Met een inwonersaantal van 31.741 komt het aantal honden in Bilzen neer op 3.301.

Al deze honden betekent ook veel hondenpoep. Honden poepen nu eenmaal op het openbaar domein en dit wordt als storend in het straatbeeld ervaren en veroorzaakt ergernissen bij de Bilzenaren.

Via deze enquête vragen we naar uw mening. Welke stappen zou het stadsbestuur kunnen ondernemen om overlast van hondenpoep tegen te gaan?

Lees meer →

Regelmatig krijgen wij meldingen van inwoners die een opmerkelijk bericht van de Federale Politie in hun mailbox ontvangen. De ontvangers wordt gevraagd een achterstallige boete 'online' te betalen. Wij wensen iedereen te waarschuwen dat het hier om een e-mail van oplichters gaat. Gelieve dus niet in te gaan op deze e-mail. Wij raden ook iedereen aan om in de mail op geen enkele button te klikken aangezien de kans bestaat dat een virus op uw computer geïnstalleerd wordt.

Tot slot wensen wij te benadrukken dat het online laten betalen van boetes nooit de gehanteerde werkwijze van de politie is.

Hieronder een voorbeeld van een valse e-mail:

Lees meer →

Tijdens deze korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak. De vrije dagen en de vakantieperiode in november vormen een extra risicoperiode omdat sommige bewoners langere tijd afwezig zijn. Bovendien hebben inbrekers een voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden. De periodes van elektriciteitsuitval zullen het er zeker niet gemakkelijker op maken.

Hieronder vindt u de voornaamste tips:

Lees meer →

Tegenwoordig zijn er opvallend meer aangiftes van aanhangwagendiefstallen.

Graag hadden wij u hierbij enkele preventietips meegegeven:

Lees meer →