Welkom op de website van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst. Het loont zeker de moeite om hierop eens een kijkje te nemen want deze wordt regelmatig aangepast.Wil je op de hoogte blijven van de wijzigingen van deze homepagina? Stuur dan een mailtje naar politie@pzbhr.be en wij sturen je een webnieuwsbrief wanneer er wijzigingen zijn aan de homepagina.

Wenst u werken uit te voeren en dient u hierbij een gedeelte van de openbare weg te gebruiken, dan is het nodig hiervoor (tijdig) een vergunning aan te vragen.

Onder openbare weg dient verstaan te worden : rijbaan, fietspad, trottoir, bermen, openbare parking, ... Dus alles wat niet prive is.

Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Spelregels bij inbraakalarmen.

Politiediensten moeten doelgericht kunnen reageren op elke noodoproep. Daarom is het gebruik van alarmsystemen tegen inbraak wettelijk geregeld. Zo wordt de politie niet bestookt met “loze alarmen” en kan ze zich concentreren op echte noodgevallen waarbij personen of goederen bedreigd worden. Deze wettelijke maatregelen komen dus ook uw veiligheid ten goede en zorgen voor een betere dienstverlening.

Hoe registreert u uw alarmsysteem ?

Lees meer →

Volgens een enquete weet slechts één bestuurder op vier hoe correct te ritsen en met allerlei wegenwerken in onze politiezone is dit zeker een must om te weten.

Meer informatie en visuele voorstellingen omtrent de correcte manieren kan je alvast hier terugvinden.

 

 

 

knipsel

Sinds 1 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Voortaan geldt deze verplichting ook voor de bromfietsen en lichte vierwielers aangeschaft vóór 31 maart 2014.

Vanaf 11 december 2015 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers die in België aan het verkeer deelnemen, verplicht een kentekenplaat dragen. Hiertoe zal er gedurende een jaar een regularisatieprocedure worden opgestart.

De overige voertuigen die men met deze maatregel beoogt, zijn de voertuigen die na 31 maart 2014 uit een andere lidstaat van de Europese Unie (EU) zijn ingevoerd en die nog niet werden ingeschreven.

De regularisatiemaatregel wordt opgestart om de verkeersveiligheid te versterken : alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn, de identificatie ervan wordt makkelijker gemaakt en de bestuurders kunnen meteen worden geïdentificeerd.

Hoe gaat de regularisatieprocedure in zijn werk?

Lees meer →

Naar aanleiding van de recente aanslagen in Brussel, is het informatienummer 1771 (078/15.17.71 van het buitenland) actief voor informatie aan de bevolking.

Meer informatie kan u ook terugvinden op de website van het crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse zaken.

Vorige12Volgende