Van maandag 8 januari tot vrijdag 12 januari 2018 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting – zwakke weggebruikers / bromfietsers’ van start.
Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.

Lees meer →

Provincie Limburg organiseert dit jaar opnieuw een gratis opleiding voor burenbemiddelaars!

We leven in een samenleving waar burgers steeds minder tolerant worden voor hun medemens. Hierdoor lijkt het moeilijker om op een begripvolle manier met mekaar te communiceren, waardoor conflicten kunnen ontstaan. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten conflicten: geluidshinder, huishoudelijk en tuinafval, aanplantingen, geurhinder, hinderlijk en gevaarlijk parkeren, (verbale) agressie,… Dankzij vrijwillige burenbemiddelaars kan verhinderd worden dat deze conflicten escaleren.

Lees meer →

De icon notulen (4.76 MB) van de politieraad van 6 november 2017 zijn geodgekeurd en kunnen geraadpleegd worden onder de rubriek Politieraad -> Documenten.

Lees meer →

Het icon verslag (1013.75 kB) van de politieraad van 18 december 2017 staat online en kan geraadpleegd worden onder de rubriek Politieraad -> Documenten.

Lees meer →

Met de jaarwisseling in aantocht neemt ook het risico op feest-ongevallen toe. Elk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten, die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand veroorzaakt door een uitgedroogde kerstboom of een oververhitte fondueset die vuur vat. De Brandweerschool van het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) bracht in samenwerking met de Limburgse Brandweerbond (KLBB) een preventiefilmpje uit.

Lees meer →