Het icon verslag (3.11 MB) van de politieraad van 27 maart 2017 staat online en kan geraadpleegd worden onder de rubriek Politieraad -> Documenten.

Lees meer →

De icon dagorde (400.06 kB) van de politieraad van 27 maart staat online en kan geraadpleegd worden onder de rubriek Politieraad -> Documenten.

Lees meer →

Bestuurders en passagiers van auto's die aan het verkeer deelnemen moeten steeds de veiligheidsgordel dragen. De gordel dragen is verplicht. Dit geldt zowel voor de bestuurder als de bijzitter voorin als voor de passagiers achterin de auto. Gordels mogen niet worden gedeeld. Als op alle zitplaatsen gordels aanwezig zijn, mag het aantal passagiers niet groter zijn dan het aantal autogordels. Er staan boetes op het niet dragen van de gordel. Bij het niet dragen van de autogordel kan de verzekeringsmaatschappij de schadevergoeding bij verwondingen door een auto-ongeval niet of maar gedeeltelijk uitkeren.

Lees meer →

Provinciale infosessies wegcode voor wegkapiteins, groepsleiders en gemachtigde signaalgevers 2017

Als provinciebestuur ontvangen we regelmatig vragen voor de organisatie van opleidingen die niet door de wetgever ingericht of verplicht worden. Zo moeten wegkapiteins, groepsleiders en gemachtigde signaalgevers wettelijk geen opleiding volgen. Wij zijn van mening dat dergelijke categorie├źn "verkeersregelaars" best wel een opfrissing van de wegcode en een verduidelijking van hun rechten en plichten, kunnen gebruiken.

Lees meer →

Het icon verslag (921.17 kB) van de politieraad van 20 december 2016 staat online en kan geraadpleegd worden onder de rubriek Politieraad -> Documenten.

Lees meer →