Deelname van PZ kanton Borgloon aan de handhavingsactie zwerfvuil en sluikstorten loont!

In het kader van de handhavingsactie zwerfvuil en sluikstorten waarvan Mooimakers de drijvende kracht is, werden in onze politiezone tussen 4 en 25 september 2017 sensibiliserende acties op touw gezet. Tegelijkertijd werden extra patrouilles ingezet om zwerfvuil en sluikstorten aan te pakken.

Dankzij een aangename en vruchtbare samenwerking met de gemeenschapswachten van de verschillende gemeenten, de beëdigde jachtwachters van de WBE's en het Limburgs Landschap werden op nog geen maand tijd in totaal 142 meldingen van zwerfvuil en sluikstorten op ons grondgebied geregistreerd en 8 GAS-PV's opgesteld. Dit is een heel goed resultaat, als we dit vergelijken met de 161 meldingen van de eerste helft van 2017, aldus korpschef a.i. Rohnny Maes.

Tijdens de afgelopen actieperiode werden een sluikstort van asbestplaten en een 40 à 50-tal autobanden teruggevonden. Maar veelal deponeren burgers hun huisvuil in de buurt van glasbollen of openbare containers in de plaats van de daarvoor voorziene afvalzakken aan te kopen.

Wij blijven ook na het aflopen van deze actieperiode prioritair werk maken van de aanpak van sluikstorten en zwerfvuil aangezien deze vorm van overlast leidt tot een onveiligheidsgevoel bij de inwoners.