Aanhouding van verdachte na inbraak in motorhandel te Alken

In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een motorhandel te ALKEN. Meerdere verdachten verschaften zich toegang tot de garage van deze handelszaak en gingen aan de haal met quads en een motorfiets.

De opgeroepen politiepatrouilles, die snel ter plaatse kwamen, konden enkele verdachte personen opmerken op de N80 te ALKEN. Na een achtervolging werden verscheidene gestolen quads achtergelaten door de daders die het op een lopen zetten. In hun zoektocht slaagden interventie-inspecteurs van Politiezone Limbrug Regio Hoofdstad die bijstand leverden, erin om 1 verdachte te arresteren.

De 18-jarige verdachte uit Genk werd vervolgens verhoord door rechercheurs van PZ Kanton Borgloon, terwijl o.a. het sporenonderzoek uitgevoerd werd door speurders van PZ LRH.

Donderdagnamiddag werd de verdachte voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de Onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis te Hasselt.

Het verdere onderzoek naar medeverdachten zal onderzocht worden door de speurders van de lokale recherche van de PZ kanton Borgloon.