APP 112 BE

APP 112 BE

De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van de hulp die je nodig hebt.

Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM!

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app gemakkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. Op die manier win je veel kostbare tijd. Heb je de noodcentrales gebeld en reageer je daarna niet meer, laten de noodcentrales je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je gemakkelijker kunnen terugvinden en helpen.

Doven, slechthorenden of mensen met een spraakstoornis kunnen via een chatfunctie communiceren met de noodcentrale.

Deze app heeft nog een aantal andere voordelen. Je kan bepaalde medische informatie doorgeven, zoals hartproblemen, allergieën, epilepsie, diabetes enzovoort. De operator kan deze informatie doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.

Alle informatie hierover vind je terug op volgende website: https://www.sos112.be/nl/app.