Inbraken in lichte vrachtwagens

Recentelijk werden in onze politiezone enkele feiten gemeld van inbraken in bestelwagens en lichte vrachtwagens. Er werd hierbij voornamelijk werkmateriaal gestolen.

Politiezone kanton Borgloon wenst dan ook de aandacht van de bevolking hiervoor te vragen. Zorg ervoor dat voertuigen altijd goed gesloten en het liefst op verlichte plaatsen worden gestald. Plaats je voertuig, indien mogelijk, achterwaarts op de oprit of beter uit het zicht. Het is natuurlijk nog verstandiger als al het werkmateriaal en andere waardevolle voorwerpen uit het voertuig gehaald worden. Wat er niet inzit, kan er immers niet uitgehaald worden!

Bij het verlaten van het voertuig, sluit je best alle ramen en deuren van het voertuig goed af en controleer je of je voertuig wel degelijk vergrendeld is. Vergeet ook de kofferklep en het eventuele open dak niet. Als je je voertuig extra wil beveiligen, kan je steeds gebruik maken van mechanische beveiligingssystemen zoals stuursloten, pedaalsloten, handremsloten en sloten op de versnellingspook.

Schakel draadloze technologieën zoals bluetooth en wifi uit zodat men deze signalen niet kan opvangen. Verwijder de GPS-houder en veeg de zuignapafdruk uit.

Als we deze inbraken willen voorkomen of ophelderen, hebben we ook de hulp van de burger nodig! Bel bij verdachte gedragingen, zowel overdag als 's nachts, onmiddellijk de politie via het oproepnummer 101.

Bron: PZ Hano (www.lokalepolitie.be/5372/nieuws)