Resultaten zomereditie BOB-campagne

Rijden onder invloed van alcohol is één van de belangrijkste ongevalsfactoren in ons land. Met 750 verkeersdoden per jaar en duizenden zwaar gewonden, verleent de geïntegreerde politie jaar na jaar zijn volle medewerking aan de BOB-campagnes. Ook in onze politiezone is verkeersveiligheid al jaar en dag één van de prioriteiten. In de afgelopen maanden was er dan ook tijdens de zomer-BOB-campagne een verhoogde controle op het rijden onder invloed van alcohol.

In totaal werden er 717 ademtesten afgenomen, waarvan er 28 testen positief bleken te zijn. 3,9 % van de gecontroleerde bestuurders bleek dus onder invloed van alcohol te rijden. Dit resultaat is te vergelijken met de resultaten van vorig jaar, alhoewel iets minder gunstig, toen 3 % van de gecontroleerde bestuurders bleek teveel gedronken te hebben. Meer dan de helft van de positieve ademtesten werden afgenomen bij bestuurders, die betrokken waren in een verkeersongeval.

De dalende trend die zich op nationeel niveau heeft voorgedaan, weerspiegelt zich dus niet in onze resultaten. Wij blijven ons natuurlijk inspannen om zoveel mogelijk bestuurders te controleren en te sensibiliseren voor het gevaar van rijden onder invloed van alcohol.