Verkeersveiligheid aan de scholen

Morgen is het weer zover: de start van een nieuw schooljaar! En daarmee komt ook het drukkere verkeer op onze wegen en aan de schoolpoorten weer op gang. Iedereen wil natuurlijk dat zijn kind veilig en wel op school aankomt. De politiezone zal dan ook in samenwerking met de gemeenschapswachten deelnemen aan de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Veilig schoolverkeer'. In de maand september wordt er door alle collega's prioritair aandacht geschonken aan de verkeersveiligheid aan of in de omgeving van de scholen.

Het zal ongetwijfeld heel erg druk worden aan de schoolpoorten. Dit betekent echter niet dat je de verkeersregels niet moeten respecteren! Hou je aan de toegelaten snelheid als je de kinderen met de auto naar school brengt en draag zeker ook met zijn allen de veiligheidsgordel. Parkeer enkel daar waar het mag en wees extra oplettend voor overstekende kinderen of jongeren die met de fiets naar school komen. Ook zij kunnen aangesproken worden op hun rijgedrag of een controle krijgen op de uitrusting van hun fiets of bromfiets.

Dit schooltoezicht wordt natuurlijk niet enkel in de maand september georganiseerd. Ook de rest van het jaar zullen onze wijkinspecteurs, de gemeenschapswachten en andere collega's regelmatig toezicht houden aan de scholen. Spreek hen zeker aan als je een probleem ervaart!