Provincie Limburg en de lokale politie nodigen motorrijders uit op een “motorscreening” bij het begin van het nieuwe motorseizoen!

 

De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook in 2015 motorrijders uit op een motorscreening bij het begin van het nieuwe motorseizoen!

Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders het meest kwetsbaar te zijn.

De Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, willen daarom bij het begin van het nieuwe motorseizoen extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog 'verkeersveiliger' Limburg te komen en bij te dragen tot de “GO FOR ZERO”-campagne.

Dit zullen zij doen door middel van het organiseren van 2 GRATIS motorscreenings. Op deze screening krijgen de motorrijders en scooterrijders vanaf 125 cc de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen.

Prioriteit zal worden gegeven aan NIEUWE motorrijders die voorheen nog niet aan een dergelijke motorscreening hebben meegedaan. Daarom zullen de verkeersdiensten in de lokale politiezones worden gesensibiliseerd om “hun” motorpubliek aan te spreken en uit te nodigen, mede ondersteund door een affichecampagne, door de verspreiding van flyers bij o.a. de lokale politie, het gemeentebestuur, tankstations, motorwinkels, ...

Er wordt eveneens aandacht besteed aan de recente wijzigingen in regelgeving met betrekking tot motorrijders en hun uitrusting.


Zaterdag 11 april 2015

Locatie: Hamse Dansschool, Bergstraat 37A, HAM.

Timing: van 9.00u tot 12.00u OF van 13.00u tot 16.00u

Uiterste inschrijvingsdatum: 7 april 2015

Zaterdag 18 april 2015

Locatie: Motorcrossterrein, Marie Curiestraat Z/N, LOMMEL

Timing: van 9.00u tot 12.00u OF van 13.00u tot 16.00u

Uiterste inschrijvingsdatum: 14 april 2015

Voor meer informatie kan u terecht bij de verkeersdienst van uw politiezone. Inschrijven voor deze motorscreening is noodzakelijk en kan vanaf 23 maart 2015 bij de Provincie Limburg op www.limburg.be/verkeersveiligheid of op het telefoonnummer 011 23 80 43. Let op: Het aantal plaatsen per sessie is beperkt!

De motorscreening zal doorgaan, ook bij regenweer.                                                                                              

Op dit moment doet er een kettingmail de ronde waarin een gevaarlijke achtervolging beschreven wordt waarbij een van onze personeelsleden betrokken was. Bij deze mailing stelt men het gerechtelijk orgaan in vraag aangezien de daders niet bestraft werden en worden er bepaalde bevolkingsgroepen gestigmatiseerd.

Doordat onze zone hierin meermaals vernoemd wordt, willen we hierbij melden dat deze feiten al enkele jaren oud zijn, de verdachte personen veroordeeld werden en dat onze zone zich verder niet wilt associëren met rondgaande mailing.

Gisterenmorgen werd, tijdens een huisuitzetting door een deurwaarder te Heers, een vrouwelijke Hoofdinspecteur van de lokale Politie PZ Kanton Borgloon door de bewoonster aangevallen met een mes.

Nadat de 45 jarige bewoonster uit Heers zich agressief opstelde tegen de deurwaarder en weigerde om haar woning te verlaten, werd de lokale Politie van de PZ Kanton Borgloon ter plaatse gevraagd voor het verlenen van bijstand.

Aan de bewoonster werd door de aanwezige politiemensen uitgelegd dat het vonnis tot uithuiszetting diende uitgevoerd te worden.

Na het gesprek is de bewoonster naar de keuken gegaan, waar zij een mes haalde. Eens in de living gekomen stak zij de aanwezige Hoofdinspecteur in het linker schouderblad.

De aangevallen hoofdinspecteur was drager van een kogel- en steekwerende vest en geraakte gelukkig niet gewond.

Na de arrestatie werd de verdachte verhoord door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon en hedenmorgen voorgeleid bij de Tongerse Onderzoeksrechter.

De verdachte werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden en zal zich later moeten verantwoorden voor de Correctionele rechtbank.