Afgelopen vrijdag ( 15.01.2016 ) werd een 24 jarige Alkenaar gearresteerd door rechercheurs van de Lokale recherche PZ Kanton Borgloon.

Tijdens een uitgevoerde huiszoeking te Alken vonden de speurders meerdere voorwerpen die in relatie staan met bezit, handel en fabricatie van verdovende middelen.

De verdachte werd voorgeleid bij de Tongerse Onderzoeksrechter, die de verdachte onder aanhoudingsmandaat plaatste en liet opsluiten in de gevangenis van Leuven.

Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon.

In het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek werd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon op 13.01.2016 een 26 jarige inwoner uit Borgloon gearresteerd.

Enkele weken geleden vonden de speurders er tijdens een huiszoeking ondermeer dealershoeveelheden speed en producten die wezen op de aanmaak van synthetische drugs.

De verdachte werd toen reeds bij de Tongerse Onderzoeksrechter voorgeleid, die de verdachte onder strikte voorwaarden onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Uit verder onderzoek door de lokale recherche is gebleken dat verdachte zich niet hield aan deze voorwaarden.

Hij werd gisteren voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter, die hem liet opsluiten in de gevangenis van Hasselt.

Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon.

Op 22.12.2015 werd n.a.v. verdachte toestand een cannabisplantage aangetroffen door de Interventiedienst van de PZ Kanton Borgloon.

Tijdens de daaropvolgende huiszoeking troffen  de interventie-inspecteurs samen met de lokale recherche een in werking zijnde cannabisplantage aan van meer dan 1300 planten.

De professionele cannabisplantage, die ingericht was in de garage en achtergelegen vertrekken, werd door de civiele bescherming gedemonteerd en de aangetroffen planten vernietigd.

Het gerechtelijk labo van de federale Politie Limburg kwam ter plaatse voor het verdere sporenonderzoek.

De 39 jarige eigenaar werd later op de dag gearresteerd en door de rechercheurs verhoord. Hij werd vanmorgen voorgeleid bij de Tongerse Onderzoeksrechter, die besliste om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en op te sluiten in de gevangenis van Hasselt.

Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon