Op dit moment doet er een kettingmail de ronde waarin een gevaarlijke achtervolging beschreven wordt waarbij een van onze personeelsleden betrokken was. Bij deze mailing stelt men het gerechtelijk orgaan in vraag aangezien de daders niet bestraft werden en worden er bepaalde bevolkingsgroepen gestigmatiseerd.

Doordat onze zone hierin meermaals vernoemd wordt, willen we hierbij melden dat deze feiten al enkele jaren oud zijn, de verdachte personen veroordeeld werden en dat onze zone zich verder niet wilt associëren met rondgaande mailing.

Gisterenmorgen werd, tijdens een huisuitzetting door een deurwaarder te Heers, een vrouwelijke Hoofdinspecteur van de lokale Politie PZ Kanton Borgloon door de bewoonster aangevallen met een mes.

Nadat de 45 jarige bewoonster uit Heers zich agressief opstelde tegen de deurwaarder en weigerde om haar woning te verlaten, werd de lokale Politie van de PZ Kanton Borgloon ter plaatse gevraagd voor het verlenen van bijstand.

Aan de bewoonster werd door de aanwezige politiemensen uitgelegd dat het vonnis tot uithuiszetting diende uitgevoerd te worden.

Na het gesprek is de bewoonster naar de keuken gegaan, waar zij een mes haalde. Eens in de living gekomen stak zij de aanwezige Hoofdinspecteur in het linker schouderblad.

De aangevallen hoofdinspecteur was drager van een kogel- en steekwerende vest en geraakte gelukkig niet gewond.

Na de arrestatie werd de verdachte verhoord door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon en hedenmorgen voorgeleid bij de Tongerse Onderzoeksrechter.

De verdachte werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden en zal zich later moeten verantwoorden voor de Correctionele rechtbank.

Vanaf heden is het nieuwe gasreglement in Borgloon van kracht Het politiecollege heeft de afgelopen maanden werk gemaakt  van een nieuwe GAS-reglementering. Enkel de essentiële elementen uit het oude reglement zijn behouden om zo in de toekomst nog efficiënter te kunnen optreden tegen inbreuken die de openbare orde, rust en veiligheid verstoren. Dit reglement is sinds januari van dit jaar van toepassing in de gemeenten Alken, Heers, Kortessem en Wellen en vanaf nu dus ook in Borgloon.

 

Het vernieuwde gasreglement kan u hier terugvinden.