Arrestatie drugs

Op maandag 19 februari 2018 betrapte de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een minderjarige uit Rotterdam op heterdaad tijdens het dealen van heroïne en cocaïne. De minderjarige werd gearresteerd en overgeleverd aan de Nederlandse gerechtelijke overheden bevoegd voor jeugd.

Een week later, op maandag 26 februari 2018 werden opnieuw 2 runners uit Rotterdam gearresteerd, deze keer 2 meerderjarigen, waarvan 1 familiebanden heeft met de minderjarige. Deze 2 mannen mochten na verhoor beschikken. Het onderzoek is lopende en ze zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

"Het probleem van de drugsrunners uit Nederland is een hardnekkig probleem. Voor elke runner die gearresteerd wordt, staat er al een volgende klaar om zijn plaats in te nemen. Wat verontrustend is, is dat er ook steeds vaker minderjarigen bij betrokken zijn. Een nauwe samenwerking met de Nederlandse autoriteiten blijft noodzakelijk om dit probleem in te dijken.", aldus korpschef Steve Provost en burgemeester Veerle Heeren.