Tip van alerte burger leidt tot arrestatie dieven

Politie

Door de alerte reactie van een bezorgde burger kon de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 januari 2018 2 personen op heterdaad betrappen tijdens een inbraak op de Spaansebrugstraat.

De 2 verdachten - een Belg en een Pool van 34 jaar - zijn geen onbekenden voor de politiediensten. Ze kunnen eveneens gelinkt worden aan ten minste 5 andere feiten van diefstal.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Hasselt. Beide personen werden aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet.

"Dit bewijst nog maar eens het belang om verdachte situaties of personen steeds te melden via het enige juiste kanaal en dat is 101. Bij een telefonische melding kan een politieploeg onmiddellijk een kijkje komen nemen en erger voorkomen." aldus korpschef Steve Provost.

"We investeerden de laatste jaren in ANPR-camera's op ons grondgebied. Deze camera's leverden al vaak doorslaggevende informatie of bewijs, maar dat neemt niet weg dat de tips en oproepen van inwoners van uiterst belang zijn. Een alerte burger met de juiste reflex is de rechterhand die de politie nodig heeft om optimaal te kunnen optreden.", besluit burgemeester Veerle Heeren.