Lokale politie en Dorpsraad Binderveld slaan handen in elkaar voor "1 dag niet"

In het kader van de nationale actie tegen woninginbraken '1 dag niet' op vrijdag 28 oktober 2016 heeft de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken verschillende preventieve acties uitgewerkt.

"De buurtcomités en dorpsraden blijven ook net als de 2 voorgaande jaren een belangrijke rol spelen in de acties rond 1 dag niet.", zegt burgemeester Bamps. Zo verspreiden de buurtcomités en dorpsraden affiches of flyers rond inbraakpreventie in hun buurt en houden ze tegelijkertijd een rondgang rond inbraakpreventie in hun wijk samen met de vrijwillige diefstalpreventieadviseurs en de gemeenschapswachten. Ze gebruiken een checklist om opvallende veiligheidsgebreken aan de buitenkant van een woning te controleren (is de cilinder van het slot voldoende afgeschermd, staan er ramen open, zijn er kostbare voorwerpen duidelijk zichtbaar uitgestald in de woning enzovoort). De aanwezige leden van de buurtcomités en dorpsraden leren op deze manier ook om op ongewone en onveilige situaties te letten.

Vandaag, woensdag 26 oktober, houdt de Dorpsraad van Binderveld samen met de vrijwillige diefstalpreventieadviseurs, de gemeenschapswachten en de lokale politie een veiligheidsrondgang in Binderveld.