Eerste leefbaarheidsbabbel was een succes!

Op woensdag 25 mei 2016 vond de eerste van een nieuwe reeks leefbaarheidsbabbels plaats.

Meer dan 50 inwoners namen deel. Het was een zeer leerrijke avond, met gemotiveerde aanwezigen en verfrissende ideeën.

Een leefbaarheidsbabbel is een gezellig en informeel moment, waarbij het stadsbestuur en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken samen met de burgers kunnen praten over veiligheid en leefbaarheid.

Voor deze eerste leefbaarheidsbabbel konden de inwoners van Zepperen, Melveren, Ordingen en Kortenbos hun verhaal kwijt bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en medewerkers van de stadsdiensten, die instonden voor de begeleiding van de groepsgesprekken. De aspiranten van de Limburgse politieschool PLOT zorgden per tafel voor de notities.

Er werd rond 5 thema's gewerkt: storende situaties, verkeer en mobiliteit, veiligheid en kwaliteit leefomgeving, voorzieningen en infrastructuur, communicatie en dienstverlening.

De tafelbegeleiders polsten bij de burgers hoe ze zich voelen in hun buurt, wat hen stoort en welke oplossingen er volgens hen voor deze problemen zijn.

Over het algemeen waren de aanwezigen erg tevreden over de dienstverlening en de veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving. Er werden daarnaast enkele vragen gesteld over infrastructurele zaken (bv. de vraag naar een parkeerplaats) en verkeer (bv. de vraag om in bepaalde straten aanpassingen te doen om de snelheid te verminderen).



Tijdens deze avond kwamen er al heel wat interessante voorstellen op tafel.

Het stadsbestuur zal alle aangehaalde voorstellen in de loop van volgende weken onderzoeken en kijken binnen welke termijn deze zaken kunnen worden aangepakt.

Alle aanwezigen krijgen binnenkort een verslag met de opvolging van de besproken punten.

Op woensdag 1 juni om 19.00 uur vindt de volgende leefbaarheidsbabbel plaats voor de inwoners van Nieuw Sint-Truiden in zaal De Kajaan, Grevensmolenweg 34, 3800 Sint-Truiden.

Om praktische redenen graag inschrijven vóór maandag 30 mei 2016 via 011-70 19 57 of beleid@poltrudo.be.

Bezoek zeker onze facebookpagina voor een aantal sfeerbeelden.

https://www.facebook.com/pages/Lokale-Politie-Sint-Truiden-Gingelom-Nie…