Resultaten verkeersactie alcohol en drugs zaterdag 6 februari 2016

De resultaten bewijzen dat ook buiten de BOB en SLim-acties controles op alcohol en drugs in het verkeer meer dan nodig zijn. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken blijft dus zeker dergelijke verkeersacties op verschillende tijdstippen en locaties inrichten.

Er werden tijdens de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari 2016 door onze diensten 350 voertuigen gecontroleerd.

Resultaten:

  • 7 bestuurders reden onder invloed van alcohol. Er werd 1 rijbewijs voor 3 uur ingehouden, 4 rijbewijzen voor 6 uur en 2 rijbewijzen werden ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
  • 1 bestuurder testte positief op het rijden onder invloed van drugs. Hiervan werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken en er werd eveneens een pv opgesteld voor het bezit van cannabis.
  • 1 bestuurder reed zonder rijbewijs met een niet verzekerd voertuig. Voor deze inbreuken werd eveneens een pv opgesteld.

Deze resultaten bewijzen dat ook buiten de BOB en SLim-acties controles op alcohol en drugs in het verkeer meer dan nodig zijn. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken blijft dus zeker dergelijke verkeersacties op verschillende tijdstippen en locaties inrichten.