Verkeersthema-actie "Veilig Schoolverkeer" van 1 september 2016 - 23 september 2016

Ma 29.08.2016 - 11:34

Het einde van de schoolvakantie is in zicht. Leerlingen, ouders en leerkrachten in uw gemeente bereiden zich stilaan voor op het begin van het nieuwe schooljaar en zullen weldra opnieuw de verplaatsing naar school maken met de (brom-)fiets, de auto of het openbaar vervoer. De schoolomgeving kan rond de aankomst- en vertrektijden een druk "verkeersknooppunt" zijn.

Om de verkeersveiligheid rond de schoolomgeving te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het ...provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 15de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Veilig Schoolverkeer". Deze thema-actie vangt aan op 1 september 2016 en duurt tot 23 september 2016.

Hoe gaan we te werk? De lokale politie zal tijdens de thema-actie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan zowel door volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. ln de schoolomgeving zal bij volwassenen gecontroleerd worden op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongvolwassenen en kinderen worden gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op het (rij)gedrag in het verkeer.

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
011 45 01 11