Voor dringende politiehulp

Bel 101

 

alt

Vanaf 4 november worden er binnen de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo een aantal wijzigingen doorgevoerd. Vooral de manier om contact op te nemen met de lokale politie en de aanwezigheid op het terrein verandert.

Wat betekent dit voor u ?

Dringende politiehulp

Vanaf 4 november 2013 bel je voor dringende politiehulp best onmiddellijk naar het noodnummer 101. De meldkamer van het communicatie- en informatiecentrum Limburg (CILIM) in Hasselt zal uw oproep behandelen en rechtstreeks een interventieploeg van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo ter plaatse sturen.

Als je naar het algemene telefoonnummer (011/279579) van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo belt, zal je een boodschap horen die je vraagt om voor dringende politiehulp het nummer 101 te bellen.
Heb je iemand van de politie nodig voor een niet-dringende zaak (bijvoorbeeld als je je wijkagent of iemand van een bepaalde dienst wil spreken) dan wacht je even of je belt later terug tijdens de kantooruren. 

Nieuwe openingsuren hoofdcommissariaat Beringen

Opgelet!  In het verleden was het hoofdcommissariaat in Beringen permanent geopend.  Vanaf 4 november 2013 verandert dit.  Voortaan is het commissariaat te Beringen voor de burger geopend op de hierna vermelde uren.
De openingsuren van het loket in de onthaalantennes te Ham en Tessenderlo blijven ongewijzigd.

Nieuwe openingsuren commissariaat Beringen :

 

Voormiddag

Namiddag

 

van

tot

maandag

8u30

21u00

dinsdag

8u30

21u00

woensdag

8u30

21u00

donderdag

8u30

21u00

vrijdag

8u30

21u00

zaterdag

9u00

17u00

zondag*


* en wettelijke feestdagen.

 

 

Meer blauw slimmer op straat

Dankzij deze aanpassingen kan de lokale politie ruimte vrijmaken om meer blauw op straat te krijgen. Minder mensen binnen en meer mensen op het terrein. Zo zullen op regelmatige basis bijkomende controles worden georganiseerd op probleemplaatsen binnen de politiezone. Ook voor de aanpak van de inbrakenproblematiek en de verkeersveiligheid komt extra ruimte vrij. Door de invoering van de gebiedsgebonden werking en de inzet van bijkomende technologische middelen zal de politie ook slimmer op straat aanwezig zijn.

 

alt