Voor dringende politiehulp

Bel 101

Raadpleeg www.gevondenfietsen.be.

In de politiekrant van maart 2015 sloop een klein foutje.

Op pagina 8 'Test je verkeerskennis' werden bij de 'oplossingen' 2 letters van antwoorden verwisseld.

De correcte antwoorden zijn:
Op vraag 1: 1A
Op vraag 2: 2D (en niet 2B)
Op vraag 3: 3B (en niet 3D)
Op vraag 4: 4B

Wij danken hierbij de alerte burgers om ons op de hoogte te brengen van deze zetfout en verschuldigen ons voor mogelijke verwarring.

Het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo is opgezet met de komst van de nieuwe 'Mijn-Wachtpost' in Beringen.

Op vrijdag 3 april as. bundelen 140 huisartsen uit Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo en Deurne (Diest) hun krachten om een nieuwe wachtdienst op te starten. 'Mijn-Wachtpost' is al het vijfde samenwerkingsverband van artsen in Limburg om de wachtdiensten in het weekend en op feestdagen te vereenvoudigen.

Tijdens de weekends zal hier een permanentie georganiseerd worden door een secretaresse, een chauffeur en een aantal dokters. De wachtpost zal operationeel zijn in de gebouwen van het Medisch Centrum in Beringen, schuin tegenover het hoofdcommissariaat van de politie Beringen/Ham/Tessenderlo.

Ook de politie kan deze nieuwe samenwerking enkel toejuichen. Voortaan kan men voor medische hulp, tijdens het weekend en op feestdagen, altijd terecht op dezelfde locatie en hoeft men niet meer te zoeken wie van wacht is en waar. Bovendien is de locatie van de wachtpost vlakbij.

Politiediensten kunnen ondermeer beroep doen op een arts bij vaststellingen van alcoholvergiftiging in het verkeer of indien andere dringende of niet-dringende hulp vereist is bij personen die in aanraking komen met de politie. In overleg met de betrokken artsen werd een procedure uitgewerkt.

 

sized img 0228

Vlnr: dr. Christian Van Acker, hoofdcommissaris-korpschef Bertie Hamaekers en dr. Jos Weckx

Provinciaal gecoördineerde thema-actie “Motorrijders”

Provincie Limburg en de lokale politie nodigen motorrijders uit op een “motorscreening” bij het begin van het nieuwe motorseizoen!

Gouverneur Herman Reynders

De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook in 2015 motorrijders uit op een motorscreening bij het begin van het nieuwe motorseizoen!

Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders het meest kwetsbaar te zijn.

De Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, willen daarom bij het begin van het nieuwe motorseizoen extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog 'verkeersveiliger' Limburg te komen en bij te dragen tot de “GO FOR ZERO”-campagne.

Dit zullen zij doen door middel van het organiseren van 2 GRATIS motorscreenings. Op deze screening krijgen de motorrijders en scooterrijders vanaf 125 cc de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen.

Prioriteit zal worden gegeven aan NIEUWE motorrijders die voorheen nog niet aan een dergelijke motorscreening hebben meegedaan. Daarom zullen de verkeersdiensten in de lokale politiezones worden gesensibiliseerd om “hun” motorpubliek aan te spreken en uit te nodigen, mede ondersteund door een affichecampagne, door de verspreiding van flyers bij o.a. de lokale politie, het gemeentebestuur, tankstations, motorwinkels, ...

Er wordt eveneens aandacht besteed aan de recente wijzigingen in regelgeving met betrekking tot motorrijders en hun uitrusting.

Zaterdag 11 april 2015

Locatie: Hamse Dansschool, Bergstraat 37A, HAM.

Timing: van 9.00u tot 12.00u OF van 13.00u tot 16.00u

Uiterste inschrijvingsdatum: 7 april 2015


Zaterdag 18 april 2015

Locatie: Motorcrossterrein, Marie Curiestraat Z/N, LOMMEL

Timing: van 9.00u tot 12.00u OF van 13.00u tot 16.00u

Uiterste inschrijvingsdatum: 14 april 2015


Voor meer informatie kan u terecht bij de verkeersdienst van uw politiezone. Inschrijven voor deze motorscreening is noodzakelijk en kan vanaf 23 maart 2015 bij de Provincie Limburg op www.limburg.be/verkeersveiligheid of op het telefoonnummer 011 23 80 43. Let op: Het aantal plaatsen per sessie is beperkt!

De motorscreening zal doorgaan, ook bij regenweer.

 

 motorscreening