Vanaf zaterdag 26 maart 2016 is het hoofdcommissariaat (Mijnschoolstraat 84 te Beringen) opnieuw bereikbaar volgens de normale openingsuren.

 

Maandag 08.30 - 21.00 uur
Dinsdag 08.30 - 21.00 uur
Woensdag 08.30 - 21.00 uur
Donderdag 08.30 - 21.00 uur
Vrijdag 08.30 - 21.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten

Naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging in België perkt de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo de openingsuren van het hoofdcommissariaat, tot nader bericht, in. De personeelscapaciteit die hierdoor vrijkomt, zal ingezet worden om extra veiligheidsmaatregelen in te vullen op hun grondgebied.

Vanaf woensdag 23 maart wijzigen de openingsuren van het hoofdcommissariaat (Mijnschoolstraat 84 te Beringen) van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo als volgt:

Maandag

9.00 – 19.00 uur

Dinsdag

9.00 – 17.00 uur

Woensdag

9.00 – 19.00 uur

Donderdag

9.00 – 17.00 uur

Vrijdag

9.00 – 17.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

De openingsuren van de wijkantennes in Tessenderlo en Ham blijven ongewijzigd.

Bij de start van de ‘donkere maanden’ zien we ook vaak de (woning)inbraken opnieuw toenemen. Een gewaarschuwd burger is er twee waard. De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo roept daarom nu reeds op voldoende waakzaamheid aan de dag te leggen. Zorgvuldigheid is de eerste beveiliging!

 

Burgers kunnen zelf een aantal maatregelen nemen om de kans op inbraken tot een minimum te beperken. De voornaamste veiligheidsmaatregel is het aannemen van een aantal goede gewoontes. Deze zijn eenvoudig en kosten niets.

  •   Laat nooit deuren en vensters open, ook niet als je maar even weggaat. Het meegraaien van enkele waardevolle voorwerpen is zo gebeurd! Vermijd daarom dat je woning een tentoonstellingsruimte wordt en zorg ervoor dat dure aantrekkelijke voorwerpen (computer, dvd,…) niet meteen zichtbaar zijn voor voorbijgangers.
  •   Schuiframen worden best extra beveiligd door het schuivende gedeelte te blokkeren met een passende stok.
  •   Laat geen sleutels rondslingeren of op de deuren zitten. Verstop ze zeker niet onder de mat of onder de bloempot: dat is al te voor de hand liggend. Hang nooit een etiket met adres aan je sleutelbos. Het kan een gebruiksaanwijzing zijn voor een inbreker.
  •   Ladders of gereedschappen die in de tuin achterblijven, zijn een buitenkansje voor de inbreker. Sluit dat alles weg. Opgelet met dure tuingereedschappen: sluit ze veilig weg in een stevig tuinhuisje. Een grote grasmaaier of zitmaaier is een buitenkans voor de dief.
  •   Een garage die op de straat uitgeeft open laten staan, is bijna zoveel als een uitnodiging. Een dief kan er snel een aantrekkelijke buit bijeengraaien, zeker als de garage ook (of vooral) gebruikt wordt als opslag- en knutselruimte.
  •   Zorg ervoor dat je huis geen onbewoonde indruk maakt. Neergelaten rolluiken verraden afwezigheid. Omgekeerd: ben je ’s avonds op stap, laat dan een licht branden of laat overdag de radio aanstaan. Ben je lange tijd afwezig? Spreek dan met buren/vrienden/familie af om de brievenbus leeg te halen en de rolluiken op te trekken. Je kan ook afwezigheidtoezicht aanvragen bij je lokale politie.

Het korps van Beringen/Ham/Tessenderlo nam ook intern een aantal organisatorische maatregelen om zich tijdens de komende maanden meer te kunnen focussen op (woning)inbraken. Zo staan nog meer gerichte acties en patrouilles op de agenda. Ook communicatie zal zijn steentje bijdragen om samen met de burgers, als volwaardige veiligheidspartner, inbraken te bestrijden.

In oktober overschreed de politie van Beringen/Ham/Tessenderlo de kaap van 100 positieve speekseltesten van drugs in het verkeer voor dit jaar. Het verhoogde aantal komt er vooral door meer aanwezigheid op straat en meer gerichte controles. Rijden onder invloed van illegale drugs zoals cannabis, cocaïne, xtc, heroïne,…is absoluut verboden. Drugs hebben een negatieve invloed op de rijvaardigheid. Onderzoek toont aan dat bestuurders een groter risico hebben om betrokken te raken in een ongeval of om er zelf één te veroorzaken. Controle van drugs in het verkeer vormt dan ook één van de belangrijke actiepunten van het politiekorps Beringen/Ham/Tessenderlo. In oktober overschreden zij voor het eerst de kaap van 100 positieve speekseltesten. In 2014 werden 94 positieve testen genoteerd. In meer dan de helft van de bloedstalen werd THC (tetrahydrocannabinal) teruggevonden. THC is het werkzame bestanddeel van cannabis. In de overige gevallen werden ondermeer heroïne, amfetaminen, cocaïne en xtc teruggevonden. Het resultaat komt er vooral door de aanwezigheid van ‘meer blauw op straat’. Ook naar de toekomst toe worden nog meer gerichte controles ingepland in de hoop deze verontrustende cijfers te doen dalen.

Tijdens het afgelopen weekend werden er in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo maar liefst drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken door roekeloos rijgedrag van bestuurders.


Tijdens een patrouille in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober 2015 wordt een BMW opgemerkt op de laan op Vurten die de wielen van zijn wagen laat spinnen. Het voertuig slingert hierdoor van links naar rechts over de rijbaan. Daarna drijft de bestuurder de snelheid van zijn wagen op om verderop aan een kruispunt het voertuig volledig rond zijn as te laten draaien. Hij brengt hierbij meerdere andere bestuurders in gevaar. De bestuurder van de BMW wordt gevat en zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

In de Pieter-Breugelstraat in Beringen worden op zaterdagavond twee voertuigen opgemerkt die aan het racen zijn. De bestuurders halen, binnen de bebouwde kom, snelheden van meer dan 120 km/uur. Na een korte achtervolging slaagt de politie erin de twee chauffeurs staande te houden. Hun rijbewijs wordt ingetrokken.

Op zondagnacht merkt de politie, tijdens een nachtelijke patrouille tussen de Kroonstraat en de Bosstraat richting Leopoldsburg, een voertuig op met een gewiste kentekenplaat. Wanneer deze bestuurder de politie opmerkt vlucht hij aan hoge snelheid. De inspecteurs kunnen de bestuurder nadien aantreffen in zijn woonst. De zaak wordt momenteel verder onderzocht.

Roekeloze bestuurders brengen niet alleen zichzelf maar ook andere bestuurders op de rijweg in gevaar. De politie van Beringen/Ham/Tessenderlo voorziet meerdere acties om roekeloos rijgedrag zo veel mogelijk te bannen uit het verkeer.

Vorige123Volgende