Voor dringende politiehulp

Bel 101

Wil je met een gerust gemoed op vakantie vertrekken? Vraag dan gratis afwezigheidstoezicht aan bij de politie. Dit betekent dat de interventieploegen of de wijkinspecteurs van de politiezone enkele keren langskomen en toezicht houden op uw woning. Bij problemen of onregelmatigheden wordt de door u opgegeven contactpersoon verwittigd om zo snel mogelijk de nodige maatregelen te kunnen treffen.

Om dergelijk toezicht aan te vragen volstaat het om een aanvraagformulier in te vullen en binnen te brengen op het hoofdcommissariaat in Beringen of op de onthaalantennes in Ham en Tessenderlo.

 

Aanvraagformulier voor vakantietoezicht

Onze diensten kregen meldingen van e-mails die zogezegd vanuit de politiediensten verstuurd werden.

In het e-mailbericht wordt aan de ontvangers gevraagd om een achterstallige boete onmiddellijk te betalen. Boetes of herinneringen worden nooit via mail verstuurd. Het is een vorm van internetfraude of oplichting.

Krijgt u toch zo'n e-mail in uw mailbox, verwijder deze dan zo snel mogelijk en klik nooit op de linken in de mail. Geef ook zeker geen persoonlijke gegevens door.
Heeft u toch een betaling uitgevoerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de diensten van de lokale politie (voor de zone Beringen/Ham/Tessenderlo via 011/27 95 79).

Raadpleeg www.gevondenfietsen.be.

In de politiekrant van maart 2015 sloop een klein foutje.

Op pagina 8 'Test je verkeerskennis' werden bij de 'oplossingen' 2 letters van antwoorden verwisseld.

De correcte antwoorden zijn:
Op vraag 1: 1A
Op vraag 2: 2D (en niet 2B)
Op vraag 3: 3B (en niet 3D)
Op vraag 4: 4B

Wij danken hierbij de alerte burgers om ons op de hoogte te brengen van deze zetfout en verschuldigen ons voor mogelijke verwarring.

Het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo is opgezet met de komst van de nieuwe 'Mijn-Wachtpost' in Beringen.

Op vrijdag 3 april as. bundelen 140 huisartsen uit Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo en Deurne (Diest) hun krachten om een nieuwe wachtdienst op te starten. 'Mijn-Wachtpost' is al het vijfde samenwerkingsverband van artsen in Limburg om de wachtdiensten in het weekend en op feestdagen te vereenvoudigen.

Tijdens de weekends zal hier een permanentie georganiseerd worden door een secretaresse, een chauffeur en een aantal dokters. De wachtpost zal operationeel zijn in de gebouwen van het Medisch Centrum in Beringen, schuin tegenover het hoofdcommissariaat van de politie Beringen/Ham/Tessenderlo.

Ook de politie kan deze nieuwe samenwerking enkel toejuichen. Voortaan kan men voor medische hulp, tijdens het weekend en op feestdagen, altijd terecht op dezelfde locatie en hoeft men niet meer te zoeken wie van wacht is en waar. Bovendien is de locatie van de wachtpost vlakbij.

Politiediensten kunnen ondermeer beroep doen op een arts bij vaststellingen van alcoholvergiftiging in het verkeer of indien andere dringende of niet-dringende hulp vereist is bij personen die in aanraking komen met de politie. In overleg met de betrokken artsen werd een procedure uitgewerkt.

 

sized img 0228

Vlnr: dr. Christian Van Acker, hoofdcommissaris-korpschef Bertie Hamaekers en dr. Jos Weckx

Vorige12Volgende