Voor dringende politiehulp

Bel 101

 

De donkere winterdagen komen er opnieuw aan. Zij vormen vaak het moment bij uitstek voor ongewenste bezoekers in onze woningen. Door enkele eenvoudige tips toe te passen, verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk.

Wij zetten even de belangrijkste vuistregels op een rijtje:

 • Sluit je woning steeds goed af als je ze verlaat, ook als je maar eventjes weg bent.

 • Verstop geen sleutels onder de mat of in een bloempot. Ook inbrekers kennen die plaatsen!

 • Plaats een veilig slot waarvan de cilinder niet uitsteekt.

 • Laat nooit een afwezigheidsboodschap achter op je deur, antwoordapparaat of sociale media (Twitter, Facebook, …)

 • Zorg dat je woning goed zichtbaar is van op straat. Zo verhoog je de sociale controle.

 • Geef de indruk dat er iemand aanwezig is: laat het licht branden, laat de brievenbus leegmaken en vraag je buren de rolluiken op en neer te laten wanneer je voor langere tijd afwezig bent.

 • Breng eventueel schrikverlichting aan aan de buitenzijde van je woning.

 • Laat aantrekkelijk voorwerpen zoals je gsm, laptop of gps-toestel niet in het zicht liggen.

 • Zet lege dozen van elektrotoestellen niet op straat.

 • Berg het materiaal dat een inbreker kan gebruiken (ladder, tuinmateriaal en –meubelen, …) goed op.

 •  

  alt

  Meer informatie vindt u in onze 'Politiekrant'. Wij bezorgen u het volledige 'inbraakdossier' van onze politiezone.

   

   

  De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo beschikt over een mobiele ANPR-camera. Het inzetten van deze camera kadert mee in hun beleidsaanpak ‘Meer blauw, slimmer op straat’.

  Bestuurders van voertuigen die niet voldoen aan de vereiste regelgeving en zich zo op de openbare weg begeven, riskeren een boete. Het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo zet hiervoor hun mobiele ANPR-camera (Automatic NumberPlate Recognition) in. Het toestel verzamelt automatisch een aantal data van voertuigen. Dankzij het toestel worden verdachte en onveilige voertuigen gesignaleerd en opgevolgd. Samen met de inzet van ‘meer blauw op straat’ zorgt het korps op deze manier voor meer veiligheid in de drie gemeenten.De werkwijze is eenvoudig, maar zeer doeltreffend: de politiecombi rijdt door straten waarbij een camera de voertuigkentekens ‘leest’. Aan de hand van het gelezen kenteken wordt direct een database geraadpleegd en kunnen de agenten zien of het gaat over een geseind voertuig of dat de wagen gekeurd en verzekerd is. Dit lezen en controleren gebeurt in minder dan 1/10 van een seconde.

  In de afgelopen vier maanden (juni, juli, augustus en september) werden in de zone Beringen/Ham/Tessenderlo 51 nummerplaten geverbaliseerd via dit mobiel toestel. Het merendeel van de pv’s werd opgemaakt omwille van niet-keuring van het voertuig. Twee gestolen voertuigen werden onderschept.

  Bestuurders die het niet zo nauw nemen met de regelgeving voor voertuigen zijn bij deze dus gewaarschuwd!