Provinciale thema-actie "VERLICHTING" zwakke weggebruikers en bromfietsers

Van maandag 27 november 2017 tot vrijdag 1 december 2017 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers" van start.

Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachting weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijk fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.

Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op! Als iedere fietser nu zijn licht aan zou doen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen. Elk leven redden is er één! Fietsen zonder licht in het donker is dus levensgevaarlijk. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren nog beter !

Daarom zullen tijdens de periode van 27 november 2017 tot en met 1 december 2017, de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietser en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (- 18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het "jongeren-pv" en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.

Deze thema-actie "Verlichting zwakke weggebruikers" zal worden herhaald tijdens de week van 8 tot en met 1 januari 2018.

! Om te weten hoe je in orde moet zijn met je verlichting zit er in bijlage een fiche met verkeersveiligheidstips. .bijlage nuttige tips (pdf, 313 KB)