Laat je fiets vandaag GRATIS graveren!

Wo 20.09.2017 - 7:00
 DSC0263

Tijdens de Week van de Mobiliteit organiseert het stadsbestuur in samenwerking met ons en het Fietspunt een grote actie tegen fietsdiefstal. Kom vandaag tussen 7 en 18 uur je fiets GRATIS laten graveren aan het station in Herentals. Je krijgt een lekkere croissant (zolang de voorraad strekt) en maakt kans om een beugelslot of een Helemaal Herentals Kadocheque te winnen. Bovendien controleren de medewerkers van het Fietspunt of je fiets technisch in orde is, terwijl wij de veiligheid nakijken.

Lees meer →

Cameratoezicht tegen zwerfvuil en sluikstorten

Di 12.09.2017 - 9:00
Sluikstort 019

Wij gaan camera's inzetten in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.We zullen investeren in verplaatsbare bewakingscamera's om deze overlast in de vijf gemeenten van de politiezone aan te pakken.Beide vormen van overlast zijn immers een bron van ergernis en vervuiling. Bovendien kost het opruimen van het achtergelaten afval de gemeenten handenvol geld. De ervaringen in andere gemeenten en politiezones leren dat camera's een nuttig hulpmiddel zijn om bv. het sluikstorten in de omgeving van glasbollen of containerparken tegen te gaan. De camerabeelden van overtreders en hun voertuigen zullen de politie helpen de schuldigen te identificeren. Het is immers niet eenvoudig om hen op heterdaad te betrappen.

Lees meer →

ANPR-camera’s ook nuttig bij wegenwerken

Wo 06.09.2017 - 10:00
N13

Op de N13 tussen Herentals en Grobbendonk zijn wegenwerken aan de gang en geldt éénrichtingsverkeer in de richting van Grobbendonk. Ondanks de verkeersborden brengen spookrijders andere weggebruikers, wegenwerkers en zichzelf in gevaar. Daarom gebruiken wij onze slimme ANPR-camera's nu ook om dit te voorkomen. Wij betrapten ondertussen al 71 spookrijders die elk 174 euro moeten betalen.

Via deze pagina kan je het laatste nieuws volgen rond de wegenis- en rioleringswerken: http://www.grobbendonk.be/FietspadN13