Drugscontroles in politiezone Neteland

Afgelopen vrijdag hielden wij een drugcontrole op de fuif Bosbeats in Grobbendonk. Voor de controle zetten wij acht rechercheurs en een drughond in aan de ingang van het evenement. 66 bezoekers werden door de hond aangeduid als verdachte. Zij werden allen gefouilleerd. Bij zes van hen werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen en tegen de verdachten werd een proces-verbaal opgesteld.

De controle kwam er mede op vraag van de organisatoren en het gemeentebestuur. Zij willen daarmee een duidelijk signaal geven dat drugs niet welkom zijn op de fuif.

Ook maandag hielden onze speurders een drug- en overlastcontrole op verschillende hotspots in de politiezone. Ze controleerden ondermeer in de Dreef in Vorselaar, het stadspark in Herentals en op andere plaatsen waar mogelijk sprake was van dealen of gebruik van drugs.

In totaal duidde de drughond 20 personen aan als verdacht. Bij twee van hen werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Eén persoon wordt verdacht van het dealen van drugs.Verder stelden we een GAS-pv op voor alcoholgebruik in het stadspark van Herentals en één voor wildplassen. Ook werden drie huiszoekingen uitgevoerd in lopende drugonderzoeken. De zoekingen waren negatief. Voor de actie die duurde van 14 tot 20 uur werden 12 politiemensen en een drughond ingezet.

Foto: archief