Politie Neteland actief op Facebook

Lancering FB

Sinds kort kan je ons volgen op Facebook. facebook-PZ-Neteland

Via dit populaire kanaal willen wij informatie uitwisselen met het brede publiek over allerlei onderwerpen.
Wij zullen Facebook gebruiken bij evenementen.
Zo verspreiden wij veiligheids- en verkeerstips over het natourcriterium Herentals Fietst en Feest. Dit vormt een eerste test.
Dit vlotte moderne communicatiemiddel zal ook gebruikt worden om preventieve tips (bv. diefstalpreventie) te delen, politieacties aan te kondigen en de resultaten mee te delen.

Opgelet! Voor dringende meldingen en noodoproepen is Facebook geen geschikt kanaal en bel je het noodnummer 101 of 112.

Via Facebook trachten we de bevolking ook te mobiliseren om gevonden dieren, fietsen en voorwerpen terug te bezorgen aan hun eigenaar. Zo werd een eerste opsporingsbericht over een gevonden hondje meer dan 60.000 keer bekeken en konden wij dit dankzij Facebook snel afleveren bij zijn baasje.

Wij willen de burgers ook meer betrekken bij ons werk en Facebook gebruiken om opsporingsberichten te verspreiden in overeenstemming met het parket. Zo kan je ons helpen om misdrijven op te helderen door bv. verdachten te herkennen op camerabeelden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de sociale media ons heel wat nuttige diensten kunnen bewijzen in onze strijd tegen criminaliteit en verkeersonveiligheid. Een groot voordeel is bovendien dat wij snel een dialoog kunnen aangaan met de burgers. Wij maakten afspraken binnen het korps om dit zo goed mogelijk op te volgen. Op onze website www.politieneteland.be wordt ook een link voorzien naar onze Facebook-pagina.