Actieweek criminaliteit en overlast

SKODA NETELAND2 1

Vorige week voerden we in de ganse politiezone verschillende acties uit in de strijd tegen overlast, woningdiefstallen, fietsdiefstallen en drugs. De gekende plaatsen van overlast werden herhaaldelijk gecontroleerd met bijzondere aandacht voor het stadspark en de stationsomgevingen.

We troffen tijdens deze acties één persoon aan die in het bezit was van drugs, één geseinde persoon en één persoon met een gestolen fiets. Ook stelden we een proces-verbaal (pv) op voor het aanmaken van drugs.

Naast deze acties namen we ook deel aan een provinciale actie voor overlast en inbraakgevoelige wijken. Hier lag de focus op overlast in de omgeving van scholen, kerken en speelpleinen. Tijdens deze actie stelden we een pv op voor een op te sporen persoon, drie pv's voor het bezit van drugs en één pv voor verdachte handelingen.

Op 23 juni bundelden we onze krachten en voerden we twee grote acties uit met 10 medewerkers. Dit leverde één vaststelling van een drugplantage, de arrestatie van een dealer met inbeslagname en voorleiding bij de onderzoeksrechter en twee pv's voor drugsbezit op. De drugsdealer werd gevat bij het toezicht op een grote fuif aan de Volle Vaart in Grobbendonk.