Resultaten nultolerantieweek

DSC 3488

Van 29 mei tot en met 03 juni organiseerden wij een nultolerantieweek voor verkeersinbreuken. Tijdens die week verhoogden wij onze controles op verkeersinbreuken gaande van parkeerovertredingen, snelheidsinbreuken tot gordeldracht e.d. We stelden in totaal 543 inbreuken vast. Snelheidsovertredingen voerden de top aan met 229 zware overtredingen op 3.506 (6,5%) gecontroleerde voertuigen. Het grootste percentage snelheidsovertredingen werd gemeten aan de Industrieweg inGrobbendonk met 38 overtreders op 116 (32%) gecontroleerde voertuigen.

De zwaarste overtreding werd dan weer gemeten op de Ringlaan in Herentals. Daar werd een bestuurder geflitst tegen 147 km/uur waar men 70 km/uur mag rijden. Op de tweede plaats volgden 155 parkeerinbreuken op de wegcode (voetpad, stilstaan- en/of parkeerverbod, …). Verder noteerden wij 70 inbreuken op het retributieparkeren (betalend parkeren, bewonerskaart, parkeerschijf…) en 89 andere inbreuken waaronder gordeldracht, gsm gebruik achter het stuur, negeren verkeersborden en verkeerslichten, technische eisen van het voertuig, niet verzekerd voeren enz.

In het weekend organiseerden wij ook twee wodcacontroles. Zaterdag- en zondagnacht zetten wij in totaal 25 mensen in. 277 bestuurders werden gecontroleerd aan de Lichtaartseweg in Olen, 12 legden een positieve ademtest af. Aan de Geelseweg in Herentals testten twee van de 96 gecontroleerde bestuurders positief. Aan Hoogbuul werden 19 bestuurders aan een controle onderworpen. Twee van hen legden een positieve test af. Tijdens de controles betrapten wij ook nog twee vreemdelingen op illegaal verblijf in het land en één persoon op drugsbezit.

De nultolerantieweek kwam er mede op vraag van de gemeentebesturen.

Wij plannen in de toekomst nog meer acties en breiden ze ook uit naar andere prioriteiten zoals inbraken in woningen, drugoverlast enz.