Politiecontroles in stadspark en stationsomgeving van Herentals werpen vruchten af

Onze controles in het Stadspark aan de Belgiëlaan en de stationsomgeving inHerentals werpen stilaan hun vruchten af. Er worden minder en minder feiten vastgesteld en er worden minder overlastproblemen gemeld. Ook tijdens de laatste controleactie van donderdagnamiddag 26 mei werd een positieve balans opgetekend. Er werden geen overlast of strafbare feiten vastgesteld.

Wij passen sinds april een nultolerantie toe voor overlast in het Stadspark en de stationsomgeving. De patrouilleploegen hielden er dagelijks toezichtspatrouilles. Bijkomend organiseerden wij vijf controleacties waarvan één met drughond. Een dealer kon worden opgepakt en zit nog steeds in de cel.

De nultolerantie kwam er na klachten van buurtbewoners en het stadsbestuur over het feit dat er regelmatig duistere figuren rondhingen in het park en in de stationsomgeving. Daarbij was er sprake van overlast door drank- en druggebruik.

Op één maand tijd werden er:

  • 27 controles uitgevoerd op verschillende dagen en tijdstippen
  • 5 grootschalige controleacties uitgevoerd met in totaal 51 politiemensen en één met inzet van een drughond
  • 217 personen gecontroleerd
  • 18 PV's opgesteld
  • 4 PV's opgesteld wegens overtreding op de politiecodex van Herentals voornamelijk voor het gebruik van alcohol in het Stadspark
  • 3 bestuurlijke inbeslagnames van alcoholische dranken uitgevoerd in het Stadspark

Wij zullen de nultolerantie nog langer volhouden om de overlast verder in te dijken en de buurt aangenaam te houden voor buurtbewoners en bezoekers.