Het verkeerseducatief centrum (VEC) lauwert 300.000ste bezoeker

Ons verkeerseducatief centrum aan de Vorselaarsebaan in Herentals ontving vandaag de 300.000ste bezoeker! Wegens het slechte weer konden de leerlingen van basisschool De Wijngaard niet tot op het verkeerseducatief centrum komen. Maar dit hield onze medewerkers niet tegen om alsnog de 300.000ste leerling van het VEC en haar klasgenoten in de bloemetjes te zetten. Samen met burgemeester Jan Peeters gingen zij naar de school om daar cadeautjes uit te delen aan gans de klas.

Het VEC, vroeger verkeerspark genoemd, bestaat sinds 1983. In september van dat jaar gaf de politie haar eerste verkeersles. 33 jaar later verwelkomt ze de 300.000ste bezoeker. De formule die het VEC aanbiedt blijft populair. In 2015 bezochten maar liefst 10.444 bezoekers het VEC. Dat zijn er een kwart meer dan vijf jaar geleden.

In het VEC wordt les gegeven aan leerlingen uit 34 verschillende scholen. Gemachtigd opzichters krijgen er een opleiding en jeugdige verkeersovertreders worden onderricht in het verkeersreglement. Sinds dit schooljaar wordt ook aan asielzoekers uitgelegd hoe zich te gedragen als voetgangers en fietsers in het verkeer.