Wat doe ik bij een verkeersongeval?

Blijf eerst en vooral rustig en schat de gevolgen van het ongeval in. We maken een onderscheid tussen verkeersongevallen met alleen materiële schade en verkeersongevallen met gewonden.

Verkeersongeval met materiële schade (er is niemand gewond)

Beide partijen komen overeen wat betreft het ongeval

Indien de verzekeringspapieren in orde zijn, is er geen tussenkomst van een politiedienst nodig. Je kan het zelf afhandelen wanneer alle partijen bereid zijn om het ongeval onderling of via tussenkomst van de verzekering te regelen. Je vult dan een Europees aanrijdingsformulier in. Deze bezorg je zo snel mogelijk aan je verzekering.

De partijen komen niet overeen of de boorddocumenten van het voertuig zijn niet in orde

Je verwittigt de politie. Je tekent de voertuigen af op het wegdek en als de voertuigen nog rijvaardig zijn verplaats je deze naar een veilige plaats. Je wacht op de politie.

De politie zal eerst proberen te bemiddelen en samen de aanrijdingsformulieren in te vullen. Indien beide partijen na bemiddeling van de politie nog niet overeenkomen, zal er een proces-verbaal opgesteld worden van het ongeval en zal dit overgemaakt worden aan de politierechtbank.

Verkeersongeval met gewonde(n)

Wanneer er bij een verkeersongeval iemand gewond raakt of overlijdt, moet je altijd de politie bellen. We komen zo snel mogelijk ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Je laat de voertuigen ter plaatse staan. Zorg voor de eigen veiligheid en ga na of je hulp kan verlenen aan gekwetsten.

Meer informatie

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 014 33 37 00.