67 PV’s opgesteld tijdens grootscheepse drugscontrole op Legacy Festival

Op zaterdag 16 juni organiseerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol een grootscheepse drugscontrole op het uitverkochte Legacy Festival op het Zilvermeer in Mol. In totaal werden 65 bezoekers betrapt op illegale drugs. Het gaat vooral om gebruikershoeveelheden. Wie betrapt werd moest onmiddellijk een boete betalen en werd ook de verdere toegang op het festivalterrein ontzegd.

Bezoekers die afgelopen zaterdag het festivalterrein binnenkwamen moesten een controlepost passeren waar ook o.a. drugshonden werden ingezet. Vervolgens werden er fouilles uitgevoerd. Wanneer de honden positief reageerden werd de betrokkene gefouilleerd. Bij 65 personen werden verdovende middelen aangetroffen. Er werden heel wat verschillende soorten drugs in beslag genomen, van cannabis tot xtc, speed, paddestoelen, ketamine, cocaïne en viagra zonder voorschrift. 1 persoon werd zelfs 2 keer betrapt. Er werden geen feiten van dealen of verkoop vastgesteld.

Boetes

Wie betrapt werd op het bezit van verdovende middelen moest onmiddellijk een boete betalen. Voor het bezit van marihuana was dit 75 euro. Voor alle andere drugs moesten personen in kwestie 150 euro betalen én het terrein verlaten.

Inzet

De controle actie startte bij aanvang van het festival vanaf 13.00 uur en liep tot 22 uur. In totaal werden er 49 politieambtenaren ingezet. De lokale politie zette in totaal 19 personeelsleden in van het eigen korps en kreeg bijstand van 3 collega's van de federale politie en van 4 Nederlandse politiemensen. Er waren ook 23 aspiranten aanwezig van de politieschool Campus Vesta. De hele actie verliep in vlotte samenwerking met de organisatie van Legacy Festival.

Toekomstige controles

De lokale politie Balen-Dessel-Mol zal ook op toekomstige evenementen en festivals drugscontroles uitvoeren. Daarmee wil de politie een duidelijk signaal geven dat drugs niet op een festival thuishoren en hoopt daarmee een ontradend effect uit te lokken.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, tel. 014 33 37 00