Resultaat controles aanhangwagens: vooral overtredingen op niet gelijkende nummerplaat en niet afgedekte lading vastgesteld

De voorbije maand voerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol 3 verschillende controleacties specifiek gericht op aanhangwagens, telkens op zaterdag. In totaal werden er 46 overtredingen vastgesteld. In de meeste gevallen ging het om een niet gelijkende nummerplaat op de aanhangwagen of een niet afgedekte lading. De controles gingen telkens door vlakbij een containerpark in de gemeenten Balen, Dessel en Mol. De politie roept alle bestuurders met een aanhangwagen op om altijd in regel te zijn met de wettelijk voorgeschreven verlichting, veiligheidssignalisatie, nummerplaten, bandenprofiel en -spanning, de stabiliteit en de verdeling en het afdekken van de lading. Op die manier kunnen dodelijke verwondingen aan zichzelf of derden vermeden worden.

3 controles op 4 verschillende locaties

Op 17 maart werd er, ondanks de sneeuwval, gecontroleerd aan de containerparken aan de Vinkenstraat in Mol en de Puttestraat in Balen. Die dag werden er op een hele dag in totaal 8 overtredingen vastgesteld. In 4 gevallen ging het om een niet gelijkende nummerplaat. Bij 3 aanhangwagens was de lading niet afgedekt en 1 bestuurder reed rond met een vervallen keuringsbewijs.

Een week later waren er op een voormiddag 22 bestuurders in overtreding bij de controle langs Zandbergen in Dessel in de Kanaalstraat in Mol. Hier waren er 11 bestuurders niet in regel met de nummerplaat op hun aanhangwagen. Bij 5 aanhangwagens werd de lading niet afgedekt. Verder was er nog 1 aanhangwagen zonder noodkoppeling en 1 voertuig met defecte verlichting. 3 chauffeurs reden zonder gordel.

Afgelopen zaterdag ging de actie door tussen 10 en 12 uur langs Zandbergen in Dessel en de Puttestraat in Balen. Hier bleken 17 gecontroleerde voertuigen niet in regel, goed voor bijna 1 op 5 van de gecontroleerde voertuigen. Het ging om 8 niet gelijkende nummerplaten, 1 niet afgedekte lading, 1 voertuig met defecte lichten en 3 vervallen keuringsbewijzen. 4 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.

Meer info: wie vragen heeft over de regelgeving in verband met aanhangwagens kan de lokale politie contacteren op celverkeer@politiebalendesselmol.be .