269 PV’s opgesteld tijdens controle actie in Postel

De lokale politie Balen-Dessel-Mol voerde op donderdag 23 november controles uit in Postel in het kader van een gecoördineerde actie langs de grens België-Nederland. Tussen 14 en 22 uur werden 73 voertuigen gecontroleerd. Er werden in totaal 269 processen verbaal opgesteld, voornamelijk voor snelheidsovertredingen, maar ook voor drugsbezit. Er werd ook één bestuurder betrapt op rijden onder invloed. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) stelde 2 processen verbaal op in verband met voedingswaren.

Tijdens deze controles aan de parking van de abdij in Postel werden 21 mensen ingezet. De lokale politie Balen-Dessel-Mol werkte voor deze internationale actie samen een speurhondengeleider, een drugshondengeleider en een interventieteam van de Federale Politie en met het FAVV.

Overtredingen

Er werden 2 processen verbaal opgesteld voor drugsbezit. Het ging telkens om een kleine hoeveelheid. 1 bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast werd ook 1 bestuurder geverbaliseerd voor een inbreuk op de wegcode en werden er 2 processen ivm voedingswaren opgesteld.

Snelheidsovertredingen

Er werden heel wat snelheidsovertredingen vastgesteld. 265 bestuurders hielden zich niet aan de maximum toegelaten snelheid. Daarbij waren 22 buitenlandse snelheidsovertreders. Bij hen werd de boete onmiddellijk geïnd.