Snelheidsontroles op fietsstraat Heksenbrug en gedeelte Oevelsedreef

Vanaf augustus zal de politiezone Zuiderkempen snelheidscontroles houden in de fietsstraat/-zone in de Heksenbrug en de fietsstraat in het gedeelte van de Oevelsedreef tussen Geneinde en de Torendreef.

Snelheidscontroles fietsstraat

Vanaf augustus zal de politiezone Zuiderkempen snelheidscontroles houden in de fietsstraat/-zone in de Heksenbrug en de fietsstraat in het gedeelte van de Oevelsedreef tussen Geneinde en de Torendreef. Ook in het gedeelte Oevelsedreef (geen fietsstraat/-zone) met plaatselijk verkeer tussen Torendreef en Bosstraat zal gecontroleerd worden op onaangepaste snelheid. Daarbij zal de politie ook toezien op het respecteren van het inhaalverbod en de regels omtrent plaatselijk verkeer. Als politiezone benadrukken we nog eens het belang van hoffelijk gedrag in het verkeer.

De regels van een fietsstraat/-zone nog even in het kort:

  • Maximum 30 km/u voor elke weggebruiker (ook voor snelle fietsen).
  • Fietsers mogen er de hele breedte van de rijbaan gebruiken als het een eenrichtingsstraat is. Is er verkeer toegelaten in beide richtingen, dan mogen fietsers de helft van de breedte aan de rechterzijde gebruiken.
  • In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.

Het gedeelte Oevelsedreef tussen Torendreef en Bosstraat is het GEEN fietsstraat/-zone:

  • Enkel uitgezonderd en plaatselijk verkeer mag zich hier begeven. Dit zijn de bewoners van dit gedeelte, hun bezoekers, de voertuigen voor levering inbegrepen. Ook voertuigen voor onderhoud en toezicht, prioritaire voertuigen, fietsers en ruiters zijn hier toegelaten.
  • De maximum toegelaten snelheid is hier 50 km/u.
  • Fietsers mogen naast elkaar rijden maar dienen achter elkaar te rijden wanneer het kruisen met een voertuig dat uit de tegenovergestelde richting komt niet mogelijk is en ook bij het naderen van een achteropkomend voertuig moeten fietsers achter elkaar rijden.
  • Tijdens het inhalen van fietsers dient de veilige afstand gerespecteerd te worden.

Labels