Resultaten Wodca-actie 10/12/2022

Afgelopen zaterdag organiseerde politie Zuiderkempen een Wodca-actie. Tijdens dergelijke acties focussen we op alcohol en drugs in het verkeer.

*

Met deze controleacties willen we bijdragen aan een veilig verkeer, één van de prioriteiten uit ons Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025. 

489 voertuigen werden aan een controle onderworpen. 97% van de gecontroleerde bestuurders was nuchter. 

16 bestuurders testten positief. 13 ingevolge strafbare alcoholopname in het verkeer en 3 wegens drugs in het verkeer. Vijf van hen zagen hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden. 

Eén van deze bestuurders probeerde de controle te ontlopen maar werd door een interceptieploeg naar de controlepost geleid. Wanneer de bestuurder tot stilstand kwam in het dispositief besloot deze na enkele ogenblikken echter de vlucht te nemen. Onze inspecteurs zetten onmiddellijk de achtervolging in en de bestuurder kon snel worden klemgereden. De bestuurder was dermate dronken dat hij werd opgesloten in de cel.

Verder werden er nog enkele processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de wetgeving van het rijbewijs, verzekering en fietsverlichting.

Labels