Politie Zuiderkempen beteugelt winkeldieven voortaan met een onmiddellijke minnelijke schikking

Politie Zuiderkempen beteugelt sedert 01 maart 2023 winkeldieven met een minnelijke schikking die onmiddellijk te betalen is.

Winkeldief betrapt

Met deze lik-op-stukboete wordt de winkeldief onmiddellijk geconfronteerd met de gevolgen van zijn daden. Ook de winkeliers zien onmiddellijk dat er gevolg gegeven wordt aan hun aangifte. Of de onmiddellijke minnelijke schikking toegepast kan worden, hangt af van een aantal factoren zoals de waarde van het gestolen goed. Bovendien moet de winkeldief het nadeel vergoeden, op heterdaad betrapt zijn, de feiten erkennen en akkoord gaan om de boete te betalen.

De boete kan oplopen tot 350 euro. Als de dader niet instemt met deze schikking of niet binnen een bepaalde periode betaalt, zal het parket de zaak voor de rechtbank brengen, waardoor hij of zij mogelijk een veel zwaardere sanctie riskeert. 

Politie Zuiderkempen roept alle winkeliers op om altijd aangifte doen bij diefstal, zeker wanneer de winkeldief op heterdaad gevat werd. Zo hopen we de lik-op-stukboetes maximaal te kunnen toepassen.

Labels