Wil je informatie als slachtoffer, als vriend of familie van een slachtoffer of als professionele hulpverlener ?

Bezoek dan zeker de website www.slachtofferzorg.be

Heb je als slachtoffer vragen over hoe je een ingrijpende gebeurtenis verwerkt of wil je tips over hoe je met de media kan omgaan? Wil je meer informatie over hoe de juridische procedure juist in elkaar zit of wil je weten hoe je eventueel een schadevergoeding kan bekomen? Dan is er nu een website die je zowel op praktisch als op emotioneel vlak kan helpen.

Maak je je als familielid of vriend van een slachtoffer zorgen en wil je weten hoe je best met een slachtoffer in je omgeving kan omgaan? Wat je wel kan doen en wat je beter niet kan doen staat duidelijk omschreven op de website in de vorm van praktische tips die je onmiddellijk kan toepassen.

Ben je als jongere slachtoffer geworden van een misdrijf en stel je jezelf soms de vraag of jouw gevoelens en reacties hierover nog normaal zijn? De website van slachtofferzorg zal jou hier een antwoord op geven en je uitleggen waar je terecht kunt om erover te praten

De website biedt tot slot ook praktische ondersteuning aan professionals die in hun job in aanraking komen met slachtoffers. Zo vinden ze er terug hoe ze slachtoffers het best kunnen bijstaan en wordt er ook aandacht geschonken aan zelfzorg.

Het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van Vlaanderen lanceerde daarom de website www.slachtofferzorg.be. Deze website kwam tot stand met de medewerking van experts uit diverse partnerorganisaties die zich inzetten voor slachtoffers of getuigen van misdrijven, verkeersongevallen, rampen of aanslagen. Ook familieleden of vrienden van slachtoffers kunnen er terecht voor hulp en informatie.