Politie Zuiderkempen nam deel aan de tweede flitsmarathon die doorging afgelopen vrijdag 10 oktober. Van 7u00 tot 23u00 werden op 6 verschillende plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd. In het totaal werden 2254 voertuigen gecontroleerd, 176 bestuurders reden te snel. In de Zuiderkempen reed dus 8% van de bestuurders te snel tegenover 4% voor gans België. Opmerkelijk is dat tijdens de eerste flitsmarathon ook 8 % van de bestuurders in de Zuiderkempen te snel reed.

Lees meer →

Na ‘Bin Kapel’ is er nu ook ‘Bin Witven’ in Voortkapel.
Het is gelegen aan de westelijke kant van de Olenseweg en omvat het gebied dat zich uitstrekt tussen de Neurusstraat en de Leemstraat. Ongeveer een 60-tal huishoudens zijn ondertussen al lid geworden van het nieuwe Bin.

Lees meer →

Het is niet altijd duidelijk wie er voorrang heeft bij oversteekplaatsen voor zwakke weggebruikers. Tijd dus om alles eens op te frissen.

Oversteekplaats voor voetgangers of zebrapad.

Bij een oversteekplaats voor voetgangers of zebrapad heeft de voetganger die oversteekt of aanstalten maakt om over te steken altijd voorrang op alle bestuurders. De voorrang voor deze voetganger geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Een fietser die nog op zijn fiets zit is geen voetganger en heeft dus ook geen voorrang op een zebrapad.

 

Lees meer →

De politieraad zal samenkomen op 23 oktober 2014 om 20:00 in het veiligheidscentrum De Marly, De Merodedreef 15, 2260 Westerlo.

Lees meer →

Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo het eerste land dat een duidelijke ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksisme.

De brochure «Anti-seksisme, gebruiksaanwijzing», bevat meer informatie en uitleg over deze nieuwe wet.