Naast BIN-Huisakkers en BIN-Bening heeft de gemeente Herselt er een derde buurtinformatienetwerk bij gekregen, namelijk BIN-LIMBERG. Het nieuwe BIN is meteen het twaalfde BIN binnen de politiezone Zuiderkempen.

Lees meer →

Op 11 december 2014 vindt de actiedag '1 dag niet' plaats waarmee we de strijd aanbinden tegen diefstallen in woningen. 1 dag geen woninginbraken in België en Nederland. Hoe kunnen we dit doel bereiken? Enkel en alleen met jouw hulp.

Ga mee aan de slag om jouw huis, straat en buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Zet inbraakpreventie samen met ons een hele dag lang extra in de kijker!

Wees daarom onze extra ogen en oren en bel onmiddellijk 101 bij het opmerken van verdachte handelingen en personen en dit niet alleen op 11 december, maar altijd. Laat ons samen streven naar zo weinig mogelijk inbraken en 1 dag per jaar zelfs helemaal geen!

                             

Op 3 december is het de “Internationale Dag van Personen met een handicap”. Het uitgelezen moment om extra aandacht te besteden aan de problematiek van het oneigenlijk gebruik of misbruik van parkeerplaatsen voor personen met een beperking.

Lees meer →

Blijkbaar hebben preventiecampagnes over de gevaren van te snel rijden en grootschalige snelheidscontroles geen invloed op snelheidsmaniakken. Tijdens snelheidscontroles in Herselt, Hulshout en Westerlo controleerde de politie Zuiderkempen gisteren 2078 bestuurders, 126 (6 %) reden te snel en krijgen een boete toegestuurd. Een eenentwintig en een drieëndertig jarige werden onderschept, de mannen reden respectievelijk 146km/u en 131km/u waar maar 70km/u toegestaan is. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken, zij zullen later voor de rechtbank moeten verschijnen.

4% van de bestuurders had te veel gedronken en 9 % reed te snel.

De politie Zuiderkempen controleerde van zaterdag op zondag in Herselt, Hulshout en Westerlo tijdens een WODCA-controle 185 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Vijftien personen (4%) hadden teveel gedronken. Hiervan dienden zes personen hun rijbewijs in te leveren voor drie uur. zeven andere personen waren hun rijbewijs voor zes uur kwijt. Van een 24-jarige en een 22-jarige bestuurder die beiden 0,90mg/l bliezen (wat overeenkomt met 2,1 promille in het bloed) werden de rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Daarnaast werden 818 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Vierenzeventig (9%) van hen reden te snel. Een bestuurder waarvan een voorband aan zijn voertuig ontbrak reed 79km/uur waar 50km/uur toegelaten is. Na interceptie legde hij ook nog een positieve ademtest af.