Blijkbaar hebben preventiecampagnes over de gevaren van te snel rijden en grootschalige snelheidscontroles geen invloed op snelheidsmaniakken. Tijdens snelheidscontroles in Herselt, Hulshout en Westerlo controleerde de politie Zuiderkempen gisteren 2078 bestuurders, 126 (6 %) reden te snel en krijgen een boete toegestuurd. Een eenentwintig en een drieëndertig jarige werden onderschept, de mannen reden respectievelijk 146km/u en 131km/u waar maar 70km/u toegestaan is. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken, zij zullen later voor de rechtbank moeten verschijnen.

4% van de bestuurders had te veel gedronken en 9 % reed te snel.

De politie Zuiderkempen controleerde van zaterdag op zondag in Herselt, Hulshout en Westerlo tijdens een WODCA-controle 185 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Vijftien personen (4%) hadden teveel gedronken. Hiervan dienden zes personen hun rijbewijs in te leveren voor drie uur. zeven andere personen waren hun rijbewijs voor zes uur kwijt. Van een 24-jarige en een 22-jarige bestuurder die beiden 0,90mg/l bliezen (wat overeenkomt met 2,1 promille in het bloed) werden de rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Daarnaast werden 818 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Vierenzeventig (9%) van hen reden te snel. Een bestuurder waarvan een voorband aan zijn voertuig ontbrak reed 79km/uur waar 50km/uur toegelaten is. Na interceptie legde hij ook nog een positieve ademtest af.

Politie Zuiderkempen nam deel aan de tweede flitsmarathon die doorging afgelopen vrijdag 10 oktober. Van 7u00 tot 23u00 werden op 6 verschillende plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd. In het totaal werden 2254 voertuigen gecontroleerd, 176 bestuurders reden te snel. In de Zuiderkempen reed dus 8% van de bestuurders te snel tegenover 4% voor gans België. Opmerkelijk is dat tijdens de eerste flitsmarathon ook 8 % van de bestuurders in de Zuiderkempen te snel reed.

Lees meer →

Na ‘Bin Kapel’ is er nu ook ‘Bin Witven’ in Voortkapel.
Het is gelegen aan de westelijke kant van de Olenseweg en omvat het gebied dat zich uitstrekt tussen de Neurusstraat en de Leemstraat. Ongeveer een 60-tal huishoudens zijn ondertussen al lid geworden van het nieuwe Bin.

Lees meer →

Het is niet altijd duidelijk wie er voorrang heeft bij oversteekplaatsen voor zwakke weggebruikers. Tijd dus om alles eens op te frissen.

Oversteekplaats voor voetgangers of zebrapad.

Bij een oversteekplaats voor voetgangers of zebrapad heeft de voetganger die oversteekt of aanstalten maakt om over te steken altijd voorrang op alle bestuurders. De voorrang voor deze voetganger geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Een fietser die nog op zijn fiets zit is geen voetganger en heeft dus ook geen voorrang op een zebrapad.

 

Lees meer →