Vanaf 1 april 2014 mag er op de wegen waar het verkeersbord F99 staat niet sneller dan 30 kilometer per uur worden gereden.

Er zijn drie types van het bord F99 :

verkeersborden f99
De symbolen op het verkeersbord duiden aan wie er in die straat mag rijden. Zo is bijvoorbeeld de straat met het bord F99a voorbehouden voor voetgangers, fietsers en ruiters.

Bewoners mogen er met hun voertuigen wel rijden. Ook prioritaire voertuigen en vergunningshouders mogen in die straten rijden.

Lees meer →

go for zero 2012Tijdens de jaarlijkse BOB-campagne, die dit jaar liep van 29 november 2013 tot 27 januari 2014, werden door de politie Zuiderkempen 3739 bestuurders gecontroleerd. De overgrote meerderheid van de gecontroleerde bestuurders heeft de campagne duidelijk begrepen. Bijna 99% van de gecontroleerde bestuurders testte negatief tijdens één van de 42 alcoholcontroles, 1,07% van de bestuurders testte positief. Ter vergelijking met het nationale gemiddelde waar 3,20% van de gecontroleerde bestuurders positief testte, zijn dit goede cijfers voor onze politiezone. Dit betekent dat onze acties, gespreid over het ganse jaar, van invloed zijn op de bestuurders die zich binnen onze politiezone verplaatsen. Minder positief is dat 14% van de bestuurders betrokken bij een verkeersongeval tijdens de BOB-campagne onder invloed van alcohol was.

 

De politieraad zal samenkomen op 26 februari 2014 om 20:00 in het veiligheidscentrum De Marly, de Merodedreef 15, 2260 Westerlo.

Lees meer →

4 % van de bestuurders had te veel gedronken.


wodca logo

De politie Zuiderkempen controleerde van zaterdag op zondag in Herselt, Hulshout en Westerlo tijdens een WODCA-controle 270 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Tien personen (4%) hadden teveel gedronken. Hiervan dienden drie personen hun rijbewijs in te leveren voor drie uur. Zes andere personen waren hun rijbewijs voor zes uur kwijt. Een 35-jarige bestuurder blies 1,25mg/l (wat overeenkomt met 2,8 promille in het bloed), zijn voertuig werd ingehouden. Geen enkele bestuurder vertoonde tekenen van drugsgebruik.

Na de goede resultaten van de voorbije BOB-campagne waarbij 1% van de gecontroleerde bestuurders in onze politiezone teveel gedronken had, bewijzen de resultaten van deze WODCA-actie dat controles gedurende het ganse jaar nodig zijn.  

 

 

 

 

 

Politiezuiderkempen wenst u prettige eindejaarsfeesten en een succesvol 2014.

wenskaart-2014 600x

Bekijk hier de aangepaste openingsuren tijdens de feestdagen.