Bij snelheidscontroles stelde de politie Zuiderkempen vast dat op de Jaak Lemmenslaan in Zoerle-Parwijs 51 (12%) van de 414 bestuurders te snel reden. Op de Wolfsdonksesteenweg in Herselt waren er dat 68 (22%) van de 305 en op de Averbodesesteenweg 75 (24%) van de 301.
Op de Averbodesesteenweg reed een bestuurder zelfs 128 km/u daar waar 70 km/u toegelaten is, hij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

4% van de bestuurders had te veel gedronken.

wodca logo

De politie Zuiderkempen controleerde van zaterdag op zondag in Herselt, Hulshout en Westerlo tijdens een WODCA-controle 242 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Tien personen (4%) hadden teveel gedronken. Hiervan dienden drie personen hun rijbewijs in te leveren voor drie uur. Zes andere personen waren hun rijbewijs voor zes uur kwijt. Van een 31-jarige bestuurster die 0,68 mg/l blies (wat overeenkomt met 1,6 promille in het bloed) werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs, zij legden een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd ook onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

 

 

De politieraad zal samenkomen op 25 februari 2015 om 20:00 in het veiligheidscentrum De Marly, De Merodedreef 15, 2260 Westerlo.

Lees meer →

Politie Zuiderkempen nam van 1 tot en met 7 december 2014 deel aan de eerste actieweek “Parkeerplaatsen voor personen met een handicap”. Elk van die parkeerplaatsen in de gemeenten Herselt, Hulshout en Westerlo werd dagelijks tweemaal gecontroleerd. Bij deze controles stelden zij vast dat in 89% er een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap aanwezig was. In zes voertuigen lag geen speciale parkeerkaart, bij vijf voertuigen was de titularis van de speciale parkeerkaart geen bestuurder of passagier en bij drie voertuigen werd de speciale parkeerkaart van een overledene gebruikt. De acht parkeerkaarten die onrechtmatig werden gebruikt werden ingehouden en terug gestuurd naar de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

Lees meer →

De politieraad zal samenkomen op 18 december 2014 om 20:00 in het veiligheidscentrum De Marly, De Merodedreef 15, 2260 Westerlo.

Lees meer →