Het bestuur van de gemeente Hulshout betuigt haar diepste medeleven aan alle slachtoffers van het tragische verkeersongeluk van 02 juli 2014.
Om het gerechtelijk onderzoek in alle sereniteit en objectiviteit te laten verlopen, onthouden wij ons van elke verdere commentaar met betrekking tot de omstandigheden van het ongeval.
Het gemeentebestuur verleent haar volle medewerking aan dit onderzoek en zal haar inspanningen om alles veilig en vlot te laten verlopen verder zetten. 
Zoals voorzien blijven wij periodiek evalueren.
Mensen die nood hebben aan hulp of een luisterend oor kunnen steeds terecht bij de sociale dienst van de politie Zuiderkempen op het nummer 014/53 96 00 of via het emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .  

4% van de bestuurders had te veel gedronken.

De politie Zuiderkempen controleerde van zaterdag op zondag in Herselt, Hulshout en Westerlo tijdens een WODCA-controle 315 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Twaalf personen (4%) hadden teveel gedronken. Hiervan dienden zeven personen hun rijbewijs in te leveren voor drie uur. Drie andere personen waren hun rijbewijs voor zes uur kwijt. Van een 51-jarige bestuurder die 1,00mg/l blies (wat overeenkomt met 2,2 promille in het bloed) en een 31-jarige bestuurster die 0,78 blies (wat overeenkomt met 1,8 promille in het bloed) werden de rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een 24-jarige bestuurder was onder invloed van cannabis, zijn rijbewijs werd ook voor 15 dagen ingetrokken.

Verder werd bij drie passagiers cannabis gevonden en een niet verzekerd voertuig in beslag genomen.

De politieraad zal samenkomen op 18 juni 2014 om 20:00 uur in het veiligheidscentrum De Marly, de Merodedreef 15, 2260 Westerlo.

Lees meer →

De politie Zuiderkempen organiseerde dit jaar voor de elfde keer haar project "Wel jong, niet gek!".  De laatstejaars studenten van de secundaire scholen van Westerlo werden geïnformeerd over de oorzaken van ongevallen met jongeren en geconfronteerd met de gevolgen ervan.

verkeers3daagse 1

Lees meer →

Door het koninklijk besluit van 8 mei 2013 werden de historische, folkloristische en decoratieve wapens (de zogenaamde HFD wapens) die voorheen vrij verkrijgbaar waren vergunningsplichtig. Het bezit van deze wapens is dus niet langer vrij. Er is een overgangstermijn tot 25 mei 2014 om voor deze wapens een vergunning aan te vragen.
Indien u in het bezit bent van één of meerdere van deze wapens dient u zich voor 25 mei 2014 met uw wapens en na afspraak aan te bieden bij uw lokale politie. De inwoners van de politiezone Zuiderkempen kunnen een afspraak maken op het telefoonnummer 014/53 96 00.
Wij raden u ook aan de informatiebrochure “Einde vrije verkoop HFD-wapens” te raadplegen. Deze brochure is te vinden op de website http://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/veiligheid_en_criminaliteit/wapens/