Evenementen kunnen zaterdag voor extra verkeersdrukte zorgen, in en rond Turnhout

Vr 14.06.2019 - 9:42

Op zaterdag 15 juni houden automobilisten in en rond Turnhout best rekening met extra verkeersdrukte als gevolg van twee evenementen die min of meer gelijktijdig plaatsvinden.

Zo vieren de leerlingen van de school 'de 3master' in Kasterlee zaterdagmiddag hun plechtige communie in de Pinksterkerk aan de Koningin Astridlaan in Turnhout. Eén van de leerlingen is Harley Davidson, de jongen uit het VIER-programma 'Don't Worry Be Happy'. De ouders van de jongen deden onlangs in de TV-show 'Gert Late Night' een oproep om tijdens de verplaatsing van en naar de kerk begeleid te worden door zoveel mogelijk motorrijders. Op dit moment zouden al zo'n 400 motorrijders hun aanwezigheid hebben bevestigd. Zij zullen omstreeks 09.45 uur in één lange stoet vanuit Kasterlee, de woonplaats van de jongen, via de Steenweg op Diest, de Steenweg op Zevendonk en de ring rond Turnhout naar de Pinksterkerk rijden. Na de misviering, omstreeks 12.30 uur, zullen de motorrijders de jongen via Vosselaar, Beerse, Gierle, Tielen en Lichtaart naar Olen begeleiden. Op drukke kruispunten zullen de politie en seingevers het verkeer in goede banen leiden en ervoor zorgen dat de stoet zo veilig mogelijk de verplaatsing kan maken.

Op hetzelfde moment rijdt ook de jaarlijkse 'Truckrun voor Kinderen' uit. Dat is een evenement waarbij kinderen met een beperking gedurende enkele uren kunnen meerijden in de kabine van een vrachtwagen. De kolonne met vrachtwagens vertrekt omstreeks 10.30 uur en 11.00 uur aan de Industriedijk in Turnhout. Via de Steenweg op Tielen en de ring rond Turnhout rijden de vrachtwagens dan naar Merksplas. Vandaaruit gaat het via Weelde-Statie naar Weelde, Ravels en Oosthoven (Oud-Turnhout) terug naar de Turnhoutse ring, om uiteindelijk zo langs de Steenweg op Zevendonk en de Everdongenlaan terug te keren naar de plaats van vertrek. De tocht is zo'n 40 km lang en wordt ook in de namiddag, om 14.00 uur en 14.30 uur, nog eens gereden. Op het moment van de doortocht van de kolonne met vrachtwagens zal het andere verkeer op de kruispunten van de Turnhoutse ring even worden opgehouden om een vlotte doorstroming van de vrachtwagens te kunnen garanderen. De politie zal er alles aan doen om het oponthoud tot een minimum te beperken en rekent op het begrip en het geduld van de andere weggebruikers. Een goede raad: laat de kolonne met vrachtwagens gewoon passeren, want een kolonne doorbreken is niet alleen strafbaar, het maakt de doortocht ook nog eens langer.

Uitgifte vals geld

Wo 29.08.2018 - 14:12

De voorbije dagen werd bij de politie meerdere malen melding gemaakt van uitgifte van euro biljetten. Telkens werden valse 50-eurobiljetten aangeboden.

De gebruikte biljetten bij deze feiten kunnen slechts in detail onderscheiden worden van echte.

Hoe kan je controleren of een eurobiljet vals is. Veel van de kenmerken zijn met de hand of het blote oog vast te stellen.

- een vals biljet voelt anders aan (omwille van de speciale drukprocedures)
- indien je het biljet tegen het licht houdt, moeten een watermerk, een veiligheidsdraad en portretraampje zichtbaar worden.
- aan de voorzijde bevindt zich een hologram waarvan de afbeelding verspringt als je het biljet kantelt.

Om het onderzoek in deze zaak verder te zetten, wordt gevraagd om telkenmale aangifte te doen in een van onze kantoren.

De politie adviseert om, indien mogelijk, zoveel mogelijk biljetten te controleren met detectiemiddelen (UV-scanners, stiften, …).

Visverbod

Do 16.08.2018 - 13:12

Er is al enkele dagen een verbod op zachte recreatie van kracht op het kanaal Dessel-Schoten. Staalnames hebben de aanwezigheid van blauwalgen in het water aangetoond. Kajakken en kanovaren waren al verboden, maar nu is ook VISSEN op het kanaal niet meer toegelaten.

Bovendien vraagt de Stad Turnhout ook om de bevolking te waarschuwen voor de aanwezigheid van blauwalgen op de vijver van het Turnhoutse stadspark. Er zullen waarschuwingsborden rond de vijver worden geplaatst. Ook daar geldt dus vanaf nu een VISVERBOD.