Virtuele loketten

Police-on-web
- Klacht neerleggen?
-Aanvraag vakantietoezicht?
-Beheer alarmcentrales.

Fout
  • Fout bij laden feed data.

U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter. Heel wat consumenten komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5.400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag.

Vier tips om een oplichter aan de telefoon te ontmaskeren

Lees meer →

De veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Via dit kanaal wordt u als burger bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. De bevraging wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken en lokale besturen. 

De verzamelde informatie bevat waardevolle indicatoren voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van Heist-op-den-Berg. Uw medewerking is dus van groot belang. Deelnemen kan eenvoudig: online via internet of via een vragenlijst op papier. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

De vragenlijsten zullen rond half maart van dit jaar worden verspreid. De personen die via een statistische toevalssteekproef worden geselecteerd zullen de enquête in de bus krijgen. De resultaten worden begin 2019 verwacht zodat deze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Alvast bedankt voor uw deelname! 

Politiezone Heist is aanwezig op het Lentefestival van 18 maart 2018. Je kan ons standje bezoeken tussen 14 uur en 18 uur. Je kan bij ons een fietslabel bekomen waarmee je je fiets, step, skateboard,… kan labelen. Hierdoor wordt de kans op diefstal aanzienlijk verkleind. Je hoeft hiervoor enkel je identiteitskaart mee te brengen. Het label kan je later zelf op je fiets bevestigen.

Er zal eveneens een behendigheidsparcours met de promillebril kunnen afgelegd worden. Met deze bril op krijg je het visuele effect van iemand die te diep in het glas gekeken heeft. Met de bril kunnen we aantonen dat het inschatten van afstanden een stuk moeilijker wordt.

Tot dan?

Het niet correct vastklikken van een kind in de wagen staat gelijk aan een val vanop 100m hoogte. VIAS stelde in een recent onderzoek vast dat maar liefst 77% van de ouders denkt dat hun kind perfect vast zit, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt immers dat 3 op 4 kinderen fout vast geklikt wordt in de wagen.

Neem een kijkje op http://www.kinderenindeauto.be/ en begin vandaag nog met het veilig vervoeren van jouw oogappel.

De versterkte samenwerking tussen de politiezones Berlaar-Nijlen, Bodukap, Lier en Heist, die begin dit jaar van start ging, gaat onder een nieuwe officiële naam fungeren. ‘Politie-associatie Tussen Nete en Dijle’ zal de formatie voortaan heten.

Er kwamen verschillende voorstellen voor een nieuwe naam binnen bij de politiezones. “Onder het motto ‘iets bestaat pas als het een naam heeft’ bevroegen de zones hun medewerkers naar suggesties voor een passende naam.” De stuurgroep van de associatie, die uit korpschefs en burgemeesters bestaat, koos uit de voorstellen ‘Tussen Nete en Dijle’.

“De naam maakt zeer goed duidelijk waar de associatie gelegen is, wat de doorslaggevende factor was om voor deze naam te kiezen”, zegt Kristof Sels, burgemeester van Sint-Katelijne-Waver en voorzitter van politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte). “De stuurgroep dankt uiteraard iedereen voor de suggesties, maar nog veel meer voor de samenwerking en dynamiek die er is tussen de vier zones van de associatie. Een eerste project, zijnde samenwerking op het vlak van ICT, is momenteel volop in uitrol. Andere projecten zullen zeker nog volgen.”

 

 

Vorige12Volgende