Virtuele loketten

Police-on-web
- Klacht neerleggen?
-Aanvraag vakantietoezicht?
-Beheer alarmcentrales.

 

Diefstallen en in het bijzonder inbraken werden als prioritair aan te pakken fenomeen weerhouden binnen het Zonale Veiligheidsplan 2014-2017 van de politiezone Heist. Naast de verschillende acties op het terrein zet de lokale politie van Heist-op-den-Berg in op het preventieve luik. Fietsdiefstallen kunnen naast inbraken eveneens een gote impact hebben op de slachtoffers. Burgers kunnen echter preventieve maatregelen nemen om een potentiële fietsdiefstal aanzienlijk te verminderen.

Lees meer →

Tijdens de solden periode is het vaak heel druk in de Heistse winkelstraten. Elke klant of bezoeker loopt gedurende deze periode het risico om bestolen te worden. Om het risico op gauwdiefstal te voorkomen of te minimaliseren kan je eenvoudige voorzorgen nemen door jezelf goede gewoonten aan te leren. Er bestaan heel wat preventieve maatregelen, we geven u de voornaamste mee:

Lees meer →

De braderij is, naast de evenementen lentefestival en herfstfestival één van de jaarlijkse evenementen waar de lokale politie het fietslabel gratis aanbiedt aan de burgers ter preventie van fietsdiefstal. Maar liefst 204 fietslabels, werden verstrekt aan inwoners van Heist-op-den-Berg en daarbuiten. 

Het fietslabel, gekenmerkt door het rijksregisternummer van de rechtmatige eigenaar is uniek en wordt op een zichtbare locatie op het fietsframe aangebracht. De rechtmatige eigenaar kan op deze manier in geval van diefstal of verlies van de fiets zelf op zoek gaat naar zijn/haar fiets op de website www.gevondenfietsen.be en zijn/haar eigendom snel en eenvoudig terug in zijn/haar bezit krijgen door contact op te nemen met de technische dienst van Heist-op-den-Berg. Fietsdieven kunnen snel ontmaskerd worden bij een fietscontrole door de lokale politie.  Zelfs voor de potentiële dief vormt het fietslabel een grotere bedreiging en verlaagt het in aanzienlijke mate de kans op effectieve uitvoering van een fietsdiefstal.

Met dit project levert de politie van Heist-op-den-Berg een belangrijke bijdrage inzake de promotie van diefstalpreventie en aan de uitvoering van het lopende Zonale Veiligheidsplan 2014-2019. 

heistpijl2017

 

U kan de bewonersbrief + verkeersomleiding hieronder terug vinden.

Info Heistse Pijl 2017

 

Heeft u een vakantie in het binnen- of buitenland gepland of ben je een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat uw woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Om dit te vermijden wordt aan alle inwoners van Heist-op-den-Berg de gelegenheid aangeboden om vakantietoezicht aan te vragen bij de politiezone Heist. Dit betekent dat de politie tijdens uw afwezigheid gratis en voor niets een oogje in het zeil houdt op uw woning.

De interventieploegen zullen op regelmatige tijdstippen langskomen bij uw woning en toezicht houden. In geval van problemen of onregelmatigheden wordt de door u opgegeven contactpersoon verwittigd. Bij thuiskomst worden de vakantiegangers ingelicht over de uitgevoerde controles.

Wenst u dit jaar terug zorgeloos op vakantie te vertrekken? Of bent u bezorgd over de veiligheid van uw woning? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur dit door naar het e-mailadres  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Ook diefstalpreventief advies wordt geheel gratis aangeboden door onze politiezone. Een opgeleide diefstalpreventie adviseur komt langs en geeft persoonlijk en praktisch advies over de inbraakbeveiliging.

Voor een vrijblijvende aanvraag van een diefstalpreventief advies kan je een mailtje sturen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij komen gerust langs om advies op maat te verstrekken.

Wij wensen U een prettige vakantie!