Laatste nieuwtjes...

Virtuele loketten

Police-on-web
- Klacht neerleggen?
-Aanvraag vakantietoezicht?
-Beheer alarmcentrales.

Op 27 oktober 2017 vindt de nationale actiedag ‘1 dag niet’ plaats. Op deze dag wordt bijzondere aandacht besteed aan het voorkomen en bestrijden van woninginbraken. In België worden gemiddeld 200 woninginbraken per dag gepleegd. Op de nationale actiedag zetten wij extra personeel in om samen de strijd tegen inbrekers aan te gaan.

Er werd eveneens een app ontwikkeld die een overzicht biedt van jouw persoonlijke risico’s en de preventiemaatregelen die je kan nemen. Bovendien kan je jouw waardevolle voorwerpen registreren in de app. Dit vereenvoudigt de aangifte bij de lokale politie als je toch het slachtoffer bent van een inbraak.

Meer informatie omtrent de app vind je hier: https://www.1dagniet.be/materialen/app/

Zodra het donker wordt, loopt u als fietser en voetganger drie keer meer risico op een ongeval dan overdag. Dit risico vertienvoudigt zelfs bij regen, sneeuw of door de effecten van tegenlicht.

Naast de voorgeschreven reglementaire uitrusting en verlichting komt het er op aan om te zorgen dat automobilisten u van ver goed kunnen zien.

Lees meer →

 

Onze politiezone nam deel aan de nationale flitsmarathon op 11/10/2017. De actie kaderde in een campagne die de federale politie lanceerde in samenwerking met de Vereniging voor Ouders van Verongelukte Kinderen.

Er werden controles uitgevoerd op de Herentalsesteenweg, Dorpsstraat, Hoge Brugstraat en ’s Herenweg. 3.325 voertuigen passeerden ons flitsvoertuig, hiervan reden 114 bestuurders te snel. 26 voertuigen werden geïntercepteerd en onderworpen aan een extra controle.

Wij dragen verkeersveiligheid hoog in het vaandel en zetten dan ook blijvend in op snelheidscontroles.

 

Fietsen nemen als vervoersmiddel een zeer belangrijke plaats in binnen ons samenleving , niet alleen als een sportief en gezond tijdverdrijf maar het is  ook een nuttig vervoermiddel om korte afstanden te overbrengen waardoor het een alternatief kan zijn voor de dagdagelijkse files.

Spijtig genoeg zijn deze mooie fietsen een gegeerd item bij mensen met minder goede bedoelingen,  men kan zijn fiets beveiligen met allerlei antidiefstalbeveiliging waarover Uw fietsenhandelaar U goede raad kan geven maar daarnaast  biedt de Politiezone Heist U de gelegenheid om Uw fiets te laten graveren.

De Politiezone van Heist zal aanwezig zijn op het herfstfestival in de Bergstraat waar U, op de politiestand, Uw fiets kosteloos kan  laten labelen op zondag 17 september 2017 van 13.00 uur tem 18.00 uur.

Het enige document dat U dient voorhanden te hebben is Uw identiteitskaart  – Uw  Nationaal Nummer zal dan worden aangebracht op een moeilijk verwijderbare sticker die schadevrij zal worden aangebracht op uw fietskader.

Bij aantreffen van een achtergelaten fiets kan men, overal in België, nagaan wie de eigenaar van de fiets is zodoende dat deze terug bij zijn rechtmatige eigenaar geraakt.

 

Diefstallen en in het bijzonder inbraken werden als prioritair aan te pakken fenomeen weerhouden binnen het Zonale Veiligheidsplan 2014-2017 van de politiezone Heist. Naast de verschillende acties op het terrein zet de lokale politie van Heist-op-den-Berg in op het preventieve luik. Fietsdiefstallen kunnen naast inbraken eveneens een gote impact hebben op de slachtoffers. Burgers kunnen echter preventieve maatregelen nemen om een potentiële fietsdiefstal aanzienlijk te verminderen.

Lees meer →

Vorige12Volgende