Ondanks de regenbuien van de afgelopen dagen oordeelde de coördinatiegroep Droogte en Waterschaarste van de provincie Antwerpen deze week dat de geldende waterbesparende maatregelen van kracht blijven. De toestand op de waterlopen en -wegen blijft, ondanks de regenval van de voorbije dagen, problematisch. Op vraag van de landbouwsector worden wel de uren voor het gebruik van regen- en/of grondwater versoepeld. Voortaan is het gebruik van regen- en/of grondwater tussen 18 uur ’s avonds en 10 uur ’s ochtends toegestaan (i.p.v. tussen 20 en 8 uur).

Lees meer →

Interesse in een job als politieagent in uw eigen regio? Ben je vrij in de periode 20 t.e.m. 28 augustus 2018?Ben je in de mogelijkheid om op 01 oktober 2018 aan de opleiding tot inspecteur bij de Campus Vesta te beginnen?Mis dan deze unieke kans niet! 

Lees meer →

Door de aanhoudende droogte en hitte zijn er op Vlaams niveau al verschillende maatregelen genomen om brandgevaar en risico’s voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te beperken. In de natuurgebieden in de provincies Limburg en Antwerpen is nu code rood van kracht voor brandgevaar.

Lees meer →

Vanaf deze maand zal je onze wijkagenten zien rijden met een elektrische fiets. De wijkagenten verplaatsen zich met de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in hun wijk. De aankoop van deze 2 elektrische fietsen stond gebudgetteerd voor dit jaar in onze begroting. Met deze fietsen kunnen ze langere afstanden doen . De aankoop past perfect in het duurzaam en milieuvriendelijk beleid dat we willen nastreven. Dit najaar zullen wij ook 1 scooter vervangen door een elektrische scooter.

ellen wijk

 

Sinds begin april 2018 komt er in het kader van een ander onderzoek een persoon uit Antwerpen in beeld als drugsdealer. Op basis van deze informatie werd er op vraag van het Parket, een nieuw gerechtelijk onderzoek opgestart naar het op een georganiseerde wijze verhandelen van drugs.Na intensief onderzoek bleek de man vanuit zijn verblijfplaats in Edegem verschillende koeriers aan te sturen die de drugs op de afgesproken plaatsen in de regio van de provincie Antwerpen en Mechelen dienden te leveren aan de lokale gebruikers.

Lees meer →

Op dinsdag 5 juni 2018 zullen wij samen met de Burgemeester om 11u de sirenes laten loeien van onze dienstvoertuigen op het Paradeplein. Wij willen hiermee solidair zijn en onze verbondenheid tonen met onze Luikse collega’s , slachtoffers en alle politiemensen.

foto van Lokale politie Lier.