De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's.  Via dit kanaal wordt u als burger bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.  Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Lees meer →

In de nacht van zaterdag 10 maart op zondag 11 maart 2018 zette een interventieploeg van lokale politie Lier een voertuig die zich verdacht gedroeg aan de kant. Beide mannen en het betrokken voertuig werden grondig gecontroleerd .

Lees meer →

Op vrijdag 9 maart betrapte een winkeldetective van een supermarkt op de Antwerpsesteenweg in Lier een winkeldief. Betrokken persoon , een 41 jarige man uit Polen , had 2 flessen sterke drank gestolen. Na onderzoek bleek man niet aan zijn proefstuk toe en had hij al verschillende keren levenswaren uit betrokken zaak gestolen .

Lees meer →

Ook wij als organisatie kunnen niet stil blijven staan . Investeringen in nieuwe technologieën en materialen zijn broodnodig om ons werk op een efficiënte, performante manier te blijven uitvoeren.. Vorig jaar is er geïnvesteerd geweest in onder andere informaticamateriaal , voertuigen , digitale flitscamera en tactical first aid kits. Deze worden dit jaar geïmplementeerd. Voor 2018 zullen we investeren in voertuigen , informaticamateriaal en de vernieuwing van kogelwerende vesten en radio-en zendapparatuur.

Lees meer →

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken voerde op 22 januari 2018 een inspectie uit op de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister die de stad Lier beheert, alsook op de werking van de dienst burgerzaken.De conclusie van dit inspectiebezoek is erg positief. Het lokale beheer van het bevolkingsregister en het vreemdelingenregister verloopt vlot en efficiënt en er is een goede werking tussen de diensten en medewerkers, zo werd vastgesteld. De veelzijdige inzetbaarheid van medewerkers binnen de dienst burgerzaken is zeker een pluspunt.

Lees meer →

In de nacht van 17 februari 2018 op 18 februari 2018 voerden we op drie verschillende plaatsen in Lier alcoholcontroles uit. 2 chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren voor 3u , 2 andere chauffeurs voor 6u. 250 chauffeurs konden zichzelf met trots BOB noemen. Deze acties kaderen in ons zonaal veiligheidsplan en zullen zeker herhaald worden.