Is uw auto voorbereid op het winterweer? Geef uw auto een wintercheck voordat u de gladde en donkere winterwegen opgaat. Als uw auto bij vorst buiten staat, kunnen deuren, sloten, handrem, ruiten of ruitenwissers bevriezen. Met de volgende tips komt uw auto goed de winter door:
  1. Bewaar een flesje met ontdooiingmiddel in uw tas. Hiermee ontdooit u uw slot zodat u altijd uw auto in kan. Dit kan je verkrijgen bij de meeste tankstations.
  2. Leg een ijskrabber in uw auto zodat u dichtgevroren ruiten kunt schoonmaken.
  3. Smeer rubbers en deuren in met talkpoeder of siliconenspray om vastvriezen te voorkomen.
  4. Met antivries in de koeling van uw auto voorkomt u bevriezing van het koelsysteem en schade aan de radiateur of het motorblok.
  5. Zorg voor ruitenwisservloeistof met winterkwaliteit. Zo voorkomt u dat de vloeistof bevriest.
  6. Leg een deken in de auto zodat u bij pech onderweg uzelf en uw medepassagiers warm kunt houden. Neem ook iets te eten en drinken mee.
  7. Dek bij vorst 's nachts de ruiten van uw auto af. Dan hoeft u niet te krabben en ontstaan er ook geen onnodige krassen door zand op de ruit.
  8. Laat uw motor niet draaien bij het ijsvrij maken van de autoruit. Een koude, draaiende motor geeft slijtage aan uw motor en is slecht voor het milieu.
  9. Gebruik nooit heet water voor het ontdooien van de ruiten. Hierdoor kan een barst in de ruit ontstaan. U kunt wel met een zakje warm water over de ruiten heen en weer bewegen, zodat de ruiten ontdooien.

 

bron : www.interpolis.nl