Krijg je een verdacht telefoontje in gebrekkig Engels in naam van Microsoft om je computer te updaten? Gewoon ophangen is de boodschap. Voor extra tips surf naar http://bit.ly/2HHgPhO. Een verdacht telefoongesprek kan je alvast melden bij https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/

Wat is nu Ransomware ?

Ransomware (of een gijzelvirus) is malware die een ongewenste manipulatie uitvoert op een informaticasysteem en vervolgens losgeld (‘ransom’) eist om dit terug ongedaan te maken. De besmetting gebeurt o.a. via mails en websites. De betaling wordt meestal in virtuele valuta (vnl. bitcoins) geëist. Het fenomeen bestaat in verschillende vormen: blokkeren van toegang tot de computer (lockerware), versleutelen van de data op de computer (cryptoware), wegnemen van de data, etc.

Lees meer →

Begin september gaat het nieuwe schooljaar van start. Voor veel kinderen betekent dit voor de eerste keer of opnieuw zich in het verkeer begeven. Een belangrijke taak voor ons als politie is het schooltoezicht. Wij proberen zoveel mogelijk op gevaarlijke punten waar veel leerlingen voorbijkomen aanwezig te zijn voor verkeersregeling zowel bij de aanvang als bij het einde van de schooldag. Zeker in de maand september spenderen wij hier de nodige aandacht aan! Om de verkeersveiligheid te verhogen, geven wij graag enkele tips mee:

Lees meer →

Één van onze focussen voor 2017 blijft verkeersveiligheid. Voor april gaan wij extra aandacht spenderen aan het gebruik van een GSM of smartphone achter het stuur. GSM-gebruik in de wagen mag enkel als je voertuig stilstaat of geparkeerd is. In de file staan aanschuiven of voor het verkeerslicht staan wachten , rechtvaardigt GSM-gebruik dus niet. Overtreders riskeren een boete van 110 euro. 

gsm achter stuur

 

Deze maand blijven wij extra aandacht besteden aan het negeren van rode verkeerslichten. Wij herhalen nog eens graag het wettelijke kader !

Lees meer →